Kandidatenlijst GroenLinks

In de laatste week van november hebben de leden van GroenLinks Hoeksche Waard unaniem hun stem uitgebracht op de voorgestelde kandidatenlijst. Trots presenteert men alvast de eerste drie die straks weer het groene verschil voor ons eiland willen maken:

#1

Vincent Rietvelt uit Zuid-Beijerland

Vincent is drie jaar geleden begonnen als raadslid bij de start van onze nieuwe gemeente. Na het vertrek van Sandra Hol heeft hij de rol van fractievoorzitter overgenomen.

Vincent: ‘Heel fijn om het vertrouwen van onze leden te krijgen. We hebben een mooie lijst weten samen te stellen en ik heb dan ook heel veel zin in de campagne en de aanstaande verkiezingen.’

#2

Tania Heimans uit Maasdam

Tania is ongeveer een jaar geleden benoemd tot burgerraadslid van GroenLinks. In die korte tijd heeft ze bevlogen van zich laten horen in de raad, maar zeker ook daarbuiten. Zo wist ze meer aandacht te krijgen voor het behoud van ons Nationaal Landschap. ‘Als we onze stem niet laten horen bouwen projectontwikkelaars ons eiland vol voor de Randstad. Met onze sterke fractie wil ik me blijven inzetten voor onze natuur en het polderlandschap, met voor de behoefte van onze inwoners duurzame en betaalbare woningen.’

#3

Thom Raaijen uit Puttershoek

Sinds anderhalf jaar is Thom nu raadslid. Daarvoor was hij sinds de start van de nieuwe gemeente al betrokken als burgerraadslid van GroenLinks. De afgelopen jaren heeft Thom zich als specialist veel beziggehouden met de gemeentelijke financiën. Thom: ‘mijn kennis van gemeentelijke financiën wil ik de komende jaren weer inzetten om te zorgen dat de gemeente de juiste investeringen doet. Wat ons betreft is dat in een groene, duurzame en sociale Hoeksche Waard’.