Eenmalige tegemoetkoming energiekosten voor lage inkomens

Voor lage inkomens komt de gemeente in 2022 met een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen. Hieronder leest u alle informatie die op dit moment bij ons bekend is.

Aanvragen nog niet mogelijk

U kunt op dit moment nog niks doen. De gemeente wacht nog op de uitwerking van deze regeling door het kabinet. Zodra we kunnen starten met uitkeren, informeren wij u hierover via de gemeentewebsite en in Het Kompas. We leggen dan ook uit hoe u de tegemoetkoming kunt aanvragen.

Voor wie is de tegemoetkoming?

De tegemoetkoming is bedoeld voor huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. Mensen in de bijstand zijn bekend bij de gemeente. Zij ontvangen het geld automatisch. Er zijn ook andere groepen die in aanmerking komen, bijvoorbeeld IOW-gerechtigden, AOW-gerechtigden zonder aanvullend pensioen en zelfstandigen met een laag inkomen. Zij kunnen de tegemoetkoming straks aanvragen bij de gemeente.

Wat is de tegemoetkoming?

De tegemoetkoming is eenmalig. Iedereen die er recht op heeft, krijgt hetzelfde bedrag. Het exacte bedrag is nog niet bekend, maar het zal rond de 200 euro per huishouden liggen.

Nu problemen met de betaling van uw energierekening?

Heeft u nu problemen met de betaling van uw energierekening? Neem dan contact op met uw energieleverancier om een betalingsregeling te treffen. Lukt dit niet en dreigt u afgesloten te worden? Bel dan met schulddienstverlening van de gemeente, 14 0186 of mail naar schulddienstverlening@gemeentehw.nl (maandag tot en met vrijdag, 8.30 tot 17.00 uur)