D66 presenteert kandidatenlijst

D66 klaar voor de verkiezingen, de nieuwe generatie stelt zich voor. Te gast zijn Coen Raijer en Menno van Diest. Coen is bij de komende verkiezingen lijsttrekker voor D66. Volgens Coen gunt de vorige lijsttrekker Miranda den Tuinder de nieuwe generatie een kans. Miranda staat nu op nummer 4 op de lijst. In onze uitzending stelt Coen zich uitgebreid voor, wie is hij, wat doet hij in het dagelijks leven en wat is zijn politieke ambitie. Als zoon van een politieagent en buschauffeur is het werken met mensen en het inzetten voor mensen met de paplepel ingegeven.
Het inzetten voor een planeet die over 20 jaar nog leuk en mooi is om op te leven. De nu nog 19-jarige Menno van Diest is al twee jaar actief bij D66, nu is hij campagneleider. Voorzichtig spreekt hij uit de wens te hebben na de verkiezingen D66 als grootste partij te zien. Stap voor stap neemt hij de programmapunten door.
Windmolens, zonnepark…wat gaat wel en wat gaat niet goed. Ook de andere leden van D66 worden nog even beschreven. Menno benadrukt dat hij de stem van de jongeren wil zijn voor een mooie Hoeksche Waard. De campagne gaat van start met posters in bijvoorbeeld bushaltes en gesprekken met kiezers op straat. Het gesprek opzoeken wordt de uitdaging tijdens de campagne en later als ze in de raad zitten.