Asieldier van de week

In De Dierenstee wacht het jonge duo Paul en Rixt op een thuis. Beiden zijn ongeveer zes maanden oud en afzonderlijk van elkaar als vondeling de opvang binnengekomen. Paul en Rixt kwamen vervolgens, met hun broertjes en zusjes, in hetzelfde gastgezin terecht, want al deze kittens hadden nog geen contact met mensen gehad en waren erg schuw. Inmiddels is het duo terug in de opvang.
Paul heeft ruim een maand in het gastgezin gewoond en daar kwam hij op een gegeven moment wel wat los. Paul werd nieuwsgieriger en kwam regelmatig uit zijn veilige krabpaal tevoorschijn, om te kijken wat er allemaal gebeurde. Maar Paul vindt het nog steeds heel spannend als je hem benadert en blaast dan flink. Hij heeft gelukkig wel steun aan Rixt, waar hij in de opvang een verblijf mee deelt.

Rixt ontpopte zich in het gastgezin tot een vrolijk en gezellig poesje, maar geaaid worden vond én vindt ze nog steeds heel erg spannend. Wel heeft Rixt de afgelopen maanden al flinke stappen gemaakt, dus ze kan zeker uitgroeien tot een aanhankelijk huisgenootje.
Paul en Rixt kunnen elkaar natuurlijk in hun bange gedrag versterken, maar omdat ze het ook goed met elkaar kunnen vinden, worden ze toch als duo geplaatst. Voor Paul en Rixt zou het wel fijn zijn als er al een sociale kat aanwezig is in hun nieuwe thuis, want daar kunnen ze het gewenste gedrag van afkijken. Wie heeft er een maatje voor Paul en Rixt, een rustig thuis met tuin en veel tijd en geduld om het duo verder te socialiseren?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee

Groene Kruisweg 14a    

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag:                           11.00 uur tot 15.00 uur

Dinsdag t/m zaterdag:    11.00 uur tot 15.30 uur.