Vijfmaal eremetaal, snelle tijden en clubrecord tijdens tweede deel Regio West-competitie

Zaterdag 27 november 2021 werd het tweede deel van de Regio West-competitie gezwommen in het Sportcentrum te Papendrecht.

Deelnemende verenigingen: De Schotejil (Middelharnis), ACZ (Capelle aan den IJssel), DWF (Sliedrecht), De Duck (Brielle), ZVZ (Zoetermeer), ZV Strijen en ZVS (’s-Gravendeel)

Een wedstrijd volgen door middel van een livestream, het gaat er steeds meer op lijken dat dit ‘het nieuwe zwemmen’ gaat worden. Door de huidige coronamaatregelen mocht er tijdens deze wedstrijd geen publiek aanwezig zijn. Verenigingen worden steeds creatiever in het bedenken hoe een wedstrijd te presenteren aan de supporters. Als zij niet naar de wedstrijd kunnen komen, dan komt de wedstrijd wel naar hen. Vroeger zag je dit soort technieken alleen op het hoogste niveau, vandaag de dag maken steeds meer verenigingen gebruik van deze technieken. Daarnaast beschikt de nieuwe accommodatie in Papendrecht over een elektronisch tijdwaarnemingssysteem waardoor de resultaten ook nog eens direct zichtbaar zijn.

Door diverse ziekmeldingen verscheen ZVS met een kleine formatie aan de wedstrijd. Desondanks lukte het de kleine groep om tussen alle grote verenigingen toch vijf medailles, enkele persoonlijke records en zelfs een clubrecord in de wacht te slepen. Lisa Maat en Simone Brobbel, twee jonge meiden (10 en 9 jaar) die alleen in het water elkaars grootste rivalen zijn, behaalden beiden een gouden medaille. Laatstgenoemde gaf haar gouden medaille extra glans door bijna vierentwintig seconden van haar oude tijd op de 100 meter vrije slag af te zwemmen waarmee ze het clubrecord van Lizette van Dam (1992) over wist te nemen. Renzo van Boven en Grace van den Berg vielen buiten de prijzen, maar keerden met nieuwe persoonlijke besttijden huiswaarts

Goud:

Lisa Maat (50 meter vlinderslag) en Simone Brobbel (100 meter vrije slag)

Zilver:

Lieve van den Berg (50 meter vlinderslag) en Lisa Maat (100 meter vrije slag)

Brons:

Lieve van den Berg (200 meter vrije slag)