Verlies ’s-Gravendeel bij L.M.O. 3-0

VV S-Gravendeel

Het verlies van ’s-Gravendeel tegen LMO zou men als geflatteerd kunnen noemen, de meningen zullen daar over verdeeld zijn.

Feit was wel dat LMO het eerste half uur meer bal bezit had en kansen creëerde. Het was de ervaren Dikkie Bontes die de eerste mogelijkheid kreeg, maar hard overschoot.

Na ruim een kwartier spelen had ’s-Gravendeel het geluk dat de paal een achterstand kon voorkomen. Maar enkele tellen later was daar dan toch de Rotterdamse voorsprong. Uit een corner kopte de geheel vrijstaande Michael Navas-Sanchez de bal achter doelman Jurre de Ronde, 1-0.

’s-Gravendeel kwam niet heel vaak bij doelman Mark Smith. De doelman dacht wel na een half uur de zaakjes te kunnen oplossen, maar verslikte zich. Dejan Bislimi kreeg zodoende een kansje om Smith te verschalken, maar zijn inzet miste net kracht. Een LMO verdediger kon verhinderen dat de bal de doellijn passeerde.

Even later kreeg Bislimi de bal net niet goed voor het doel, waar eventueel een scoringskans uit kon komen, nadat hij de bal na een knappe steekpass ontving van Ronald van Wingerden. ’s-Gravendeel kreeg wat meer vat op het spel van LMO, maar kon het niet uitdrukken tot scoren.

’s-Gravendeel kwam de tweede helft sterker uit de kleedkamer en hervatte het duel met meer agressie. Er werd meer druk gezet op de LMO verdediging. Zoey Hoogwerf kreeg na tien minuten spelen in deel twee de kans op de gelijkmaker na goed combinatiespel. De bal verdween naast de verkeerde kant van de paal.

Dikkie Bontes kreeg rond de zestigste minuut de fraaie mogelijkheid om LMO op een ruimere voorsprong te zetten, maar Jurre de Ronde voorkwam dat knap. Aanvaller Ryan Aarnoudse kreeg in korte tijd de kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te zetten na een knappe uithaal door de bal in één tijd uit de lucht op zijn ‘slof’ te nemen. De bal vloog net over de lat. Doelman Smith moest niet lang hierna redding brengen nadat Aarnoudse wederom een kans kreeg.

Met vijfenzeventig minuten gespeeld was er een uitgesproken mogelijkheid voor ’s-Gravendeel om op gelijke hoogte te komen. De inzet van Dejan Bislimi was te zacht om Smith te verrassen. En daar waar ’s-Gravendeel hoopte op de gelijkmaker, kwam uit de daaropvolgende LMO aanval de grotere achterstand. Een communicatiefoutje in de ’s-Gravendeelse verdediging gaf Halil Bozlak de mogelijkheid om de 2-0 binnen te werken. Het leed werd voor ’s-Gravendeel nog erger toen wederom uit een kopbal de 3-0 binnen gewerkt werd. Nu was het Boyd Rijnenberg die doelman De Ronde verschalkte.

Veel viel er daarna niet meer te vermelden, dan dat ’s-Gravendeel zelf niet tot scoren kon komen en na een druilerige zaterdagmiddag puntloos terugkeerde naar het thuisfront.

Rest te vermelden dat er twee spelers uit de JO19-1 hun debuut maakten. De zeventienjarige Milan Verbaas en de zestienjarige Dustin Zomerhuis mochten hun eerste speelminuten maken in

Opstelling LMO:

Mark Smith, Glodi Kuba, Daley Hilkemeijer, Michael Navajas-Sanchez, Quincy Latupeiressa, Pedro Miranda Martins, Noury Mulder (Danny Paludanus), Rodney van Dam, Edilsony Dias Gomes (Dario Lara Olaya), Boyd Rijnenberg, Dikkie Bontes (Halil Bozlak)

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Leon de Jong, Daan van Son, Reinier Toes (82ste Milan Verbaas), Nick Kranendonk, Ronald van Wingerden (36ste Tristan Ton), Job van der Vorm, Youri Ton, Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse (68ste Perrie Huisman) Dejan Bislimi (82ste Dustin Zomerhuis)

Scheidsrechter: M. Lopes uit Oisterwijk/Rotterdam

Scoreverloop:

18de 1-0 Michael Navas-Sanchez

76ste 2-0 Halil Bozlak

78ste 3-0 Boyd Rijnenberg

Gele kaart:

Quincy Latupeiress