Thuiswinst ‘s-Gravendeel tegen Groote Lindt

VV S-Gravendeel

’s-Gravendeel heeft de eerste thuiswinst van dit seizoen te pakken.

Tegen het Zwijndrechtse Groote Lindt nam ’s-Gravendeel in de beginfase direct het initiatief. Zoey Hoogwerf mikte over nadat hij van Ryan Aarnoudse de bal kreeg toegespeeld.

Maar de eerste beste aanval van Groote Lindt na elf minuten leverde wel de achterstand voor ’s-Gravendeel op. Wesley de Hoog trok vanaf de linkerflank naar binnen, passeerde ietwat eenvoudig wat tegenstanders en haalde uit. De bal verdween net buiten het bereik van Jurre de Ronde en zodoende kwam Groote Lindt op 0-1.

Tegenvaller voor ’s-Gravendeel. Het pakte wel de draad weer op en zocht georganiseerd de aanval op. Zoey Hoogwerf had na een kwartier spelen de pech dat zijn inzet net naast het doel verdween. Maar vier minuten later was hij wel trefzeker. Na een fijne combinatie met Job van der Vorm zorgde Hoogwerf er voor dat de stand weer gelijk getrokken werd, 1-1.

’s-Gravendeel moest wel uitkijken voor de uitvallen van Groote Lindt. En hoewel die in de eerste helft niet veel voorkwamen moest doelman Jurre de Ronde wel redding brengen, nadat Max Klop hem op zijn kwaliteiten testte. Na een half uur spelen bereikte Youri Ton, Dejan Bislimi die verrassend uithaalde. De bal verdween net over de kruising.

Met nog vijf minuten te spelen kwam ’s-Gravendeel op voorsprong. Nu was het Dejan Bislimi die door goed druk te zetten er voor zorgde dat Youri Ton in bal bezit kwam. Hij was koelbloedig en kon zo de bal langs doelman Raymond Klootwijk plaatsen 2-1.

Na de theepauze probeerde Groote Lindt de gelijkmaker te forceren, maar in verdedigend opzicht, stond het bij ’s-Gravendeel wel goed. Het was Maurits Kuiper die uit een vrije trap in één keer op doel schoot. Doelman Klootwijk kon goed redding brengen, maar helaas was er geen speler van ’s-Graven-deel in de buurt om een poging te wagen om de rebound te toucheren. Na ruim een uur spelen een fantastische kans voor Zoey Hoogwerf. Hij stevende af op doelman Klootwijk, maar in de haast schoot hij hard over. Groote Lindt kon met een kwartier op de klok op gelijke hoogte komen, ware het niet dat Jurre de Ronde op de goede plek stond toen Nasir el Arbaoui een vrije trap direct op hem afvuurde.

In de eindfase van deze wedstrijd werd er nog tweemaal gescoord. ’s-Gravendeel verruimde de voorsprong naar 3-1 toen Maurits Kuiper met een droge knal doelman Klootwijk knap passeerde. Met nog vier minuten op de klok verkleinde Groote Lindt de stand weer. Het was Thom Hoogakker die na een miscommunicatie in de ’s-Gravendeelse verdediging de 3-2 op het scorebord zette.

Arbiter Van de Wetering liet na de negentig minuten op de klok nog enkele minuten doorspelen wegens blessurebehandeling die er in de loop van de tweede helft gepleegd moesten worden. Maar desondanks de verwoede pogingen aan Zwijndrechtse zijde bleef de stand 3-2. De eerste drie thuiswinstpunten waren voor ’s-Gravendeel een feit.

Volgende week is er een beker/inhaalprogramma waar ’s-Gravendeel niet in actie hoeft te komen. Zaterdag 20 november wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd tegen het Rotterdamse L.M.O. Aanvang 15.00 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Leon de Jong, Lorenzo v/d Heijden, Ronald van Wingerden (80ste Bryan Bos), Nathan Verbeek (60ste Nick Kranendonk), Maurits Kuiper, Youri Ton, Job v/d Vorm, Dejan Bislimi (72ste Perrie Huisman) Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse (72ste Tristan Ton)

Opstelling Groote Lindt:

Raymond Klootwijk, Ivar Belson (Koen Maes), Nicky de Zeeuw (Dennis v/d Fijnaart), Bas Jansen, Wesley de Hoog, Sonny Schouten (Tom Koetsenruijter), Nasir el Arbaoui, Mathijs Fawzi (Ali Zahidi), Max Klop, Jasper de Heer, Nathan Silie (Thom Hoogakker)

Scheidsrechter:

N. van de Wetering uit Oud – Beijerland

Scoreverloop:

11de 0-1 Wesley de Hoog

19de 1-1 Zoey Hoogwerf

40ste 2-1 Youri Ton

82ste 3-1 Maurits Kuiper

86ste 3-2 Thom Hoogakker

Gele kaarten:

Lorenzo van der Heijden (’s-Gravendeel)

Koen Maes, Tom Koetsenruijter en Marcel Walters (Groote Lindt)