SHO – RVVH 0-0

Na een weekje rust vanwege het inhaalprogramma kon SHO, ondanks de coronaperikelen, toch in actie komen tegen koploper RVVH. Inmiddels gevorderd tot de achtste speelronde, toch al het dubbele ten opzichte van wat vorig seizoen kon worden gespeeld, moest wel worden afgetrapt voor een wedstrijd zonder publiek. Op de eerste wedstrijd op de splinternieuwe kunstgrasmat moest Fakkel het nog stellen zonder de geblesseerden Peter Konings, Rowdy Rijsdijk en de zieke Tim de Pender.
Misschien niet bij de technische staf maar toch zeker bij de wit/zwarte aanhang werd de confrontatie met de Ridderkerkers met de nodige reserves tegemoet gezien. De laatste wedstrijd van vorig jaar, RVVH – SHO, eindigde voor de wit/zwarten in een onthutsende 6-0 nederlaag en dinsdagavond nog knikkerde ‘Hercules’ met 6-2 hoofdklasser Spijkenisse uit het bekertoernooi. Maar goed, elke wedstrijd is anders en begint met dubbelblank op het scorebord.
In de tweede minuut al een kans voor SHO. De voorzet vanaf de linkerkant van Kevin Angel werd door Ricky Bokhoven helaas, misschien ook wel te gehaast, naast geschoten. Na een mogelijkheid voor de gasten bereikte Kevin in de vijfde minuut wederom vanaf links Bokhoven maar nu was het wel een stukkie lastiger waardoor Ricky’s kopbal richting en kracht miste. Al snel kwam het antwoord van RVVH maar Brian de Vaal stopte de schuiver van Gino Stolk. Na ruim tien minuten moest Bowy van de Verdonk worden verzorgd nadat Koubai stevig doorhaalde tegen hem. Na te zijn opgelapt kon de nieuwkomer bij SHO toch verder en de wedstrijd uitspelen. RVVH nam nu de regie van de wedstijd over maar SHO kon goed stand houden. De gasten kregen nog wel een paar aardige mogelijkheden, en de beste kort voor de rust, maar het vizier stond bepaald niet op scherp. Toch opvallend met erkende goaltjesdieven als Könemann en Dieterich in de ploeg. Zij waren al een plaag voor SHO toen zij nog bij Oranje Wit speelden.
Na de pauze weinig verandering in het spelbeeld, de gasten mochten van SHO de bal hebben maar kwamen nauwelijks verder dan de zestienmeter. Er ontstonden wel wat mogelijkheden maar achterin bij SHO zat wel snor. Na het missen van wel een grote kans voor RVVH kon SHO er weer uitkomen. Ricky Bokhoven probeerde het uit de draai maar de bal eindigde in de bosjes, kort daarna was Bokhoven wel erg dichtbij succes maar doelman Nikolic blokte de bal met de voet.
Met nog een kwart wedstrijd te gaan kwam Sander de Heus Ricky Bokhoven aflossen. Vervolgens liep na een verkeerde beweging Gio Breevaart een knieblessure op en moest er per brancard vanaf. Gelukkig blijkt het achteraf behoorlijk mee te vallen en kon Gio toch zelf lopend de kantine bereiken. Als invaller kwam voor hem Roy van der Pligt in het veld. Omdat RVVH in de slotfase vol voor de winst en dus de periodetitel ging kreeg SHO ruimte om te counteren. Kevin Angel verscheen voor het doel maar schoot een voorzet hoog over. Van Tiggelen zag zijn inzet, die vrijwel zeker doel had getroffen, geblokt door Steketee. Terwijl de extra tijd al was ingegaan moest De Vaal nog een inzet keren en in de slotminuut was Kevin Angel nogmaals kansrijk maar de bal werd corner gewerkt. Zo bleef de brilstand op het bord en houdt Brian de Vaal voor de tweede opeenvolgende keer zijn doel schoon.
Opstelling SHO:
Brian de Vaal; Andrew van Tiggelen, Jeroen Eikelenboom, Danny Kerpel, Dennis Groosjohan, Bowy van de Veerdonk; Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart, Robin Winkels; Ricky Bokhoven, Kevin Angel Queijo.
Wissels:
71’ Sander de Heus voor Ricky Bokhoven
81’ Roy van der Pligt voor Giovanni Breevaart
Scheidsrechter Gyuri Takacs uit Bergschenhoek, die prima floot, had geel voor Bowy van de Veerdonk van SHO en Pepito Merencia en Ibrahim el Koubai van RVVH.