OSV Oud-Beijerland boekt belangrijke zege tegen Den Bommel

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft vanmiddag op sportcomplex “Olympia” na een tweetal nederlagen weer eens een belangrijke overwinning weten te behalen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Barry Schipper zegevierde vanmiddag met 1-0 over Den Bommel, een stand die al bij de rust was bereikt.

De afwezigheid van toeschouwers op het sportcomplex en de motregen zorgden voor een troosteloze aanblik. Toch verdienen beide teams een compliment voor de wijze waarop zij met de omstandigheden zijn omgegaan.

Het team van trainer Dennis van Gils kent tot nu toe een tegenvallende start van het seizoen, maar leek daar beslist niet onder gebukt te gaan. Het streed vanaf de eerste minuut met open vizier en zocht waar mogelijk de aanval. Het werd daardoor een open wedstrijd, die voor de afwezige toeschouwer een leuke wedstrijd zou hebben opgeleverd. Niet hoogstaand qua spel, maar wel boeiend door de strijd die werd geleverd. Doelkansen waren er zeker wel, maar doelpunten waar je warm van kunt worden, waren vanmiddag echter schaars. Het was de thuisploeg, die in de 18e min. op voorsprong kwam door een doelpunt van Dylan de Vroed, die uit een pass van Esra Pieters wist te scoren: 1-0. Verder stond het vizier van de thuisploeg in de eerste helft niet op scherp. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, waarbij de beste kansen voor de thuisploeg zich voordeden nadat het in de 70e min. met tien man kwam te staan. Nadat eerst nog doelman Jurre Roeling met een goede reflex een inzet van Ruben Rui dos Santos onschadelijk had gemaakt, was het aan de andere kant Jan Jaspers, die de bal na een prima dieptepass van Niels Jacobs, langs de doelman en het doel wist te schieten. Een schot van Dylan de Vroed ging rakelings over het doel en in de slotfase was het een schot van Rahine de Wind, dat op de lat eindigde. Maar aan de 1-0 stand veranderde niets meer.

Bij de thuisploeg maakte vanmiddag het centrale verdedigingsduo een goede indruk, terwijl aan Den Bommel-zijde ‘good old’ Leon Breeman zich op knappe wijze wist staande te houden. OSV-doelman Jurre Roeling maakte vandaag zijn competitiedebuut in de ‘hoofdmacht’ en toonde zich een betrouwbare stand-in.

OSV Oud-Beijerland – Den Bommel 1-0 (1-0): 18. Dylan de Vroed 1-0.

OSV Oud-Beijerland: Jurre Roeling –– Youri van Ruiven, Loek Visser, Quinton Burk en Nick van Dijk (86. Rahine de Wind) –– Tim Wiendels, Jordy Westein, Esra Pieters (46. Niels Jacobs) en Thomas Lagerweij (67. Jurriaan Lindhout) –– Jan Jaspers (78. Wesley Koedam) en Dylan de Vroed.

Den Bommel: Sander van Reijn –– Raoul Verolme, Leon Breeman en Dave van Eijmeren –– Ruben Rui Dos Santos Fortes, Thomas Engels (46. Johan Kornet), Patrick Verolme, Jesper van den Hoek, en Luca van den Boogert (79. Stefan Klink) –– Johnno Bakker (89. Daniek de Roon) en Wesley Bakker.

De prima leidende arbiter Sulimen Ifrandi uit Waddinxveen toonde vanmiddag in het sportieve duel een rode kaart aan Loek Visser voor een reactie, nadat tegenstander Johnno Bakker (geel) op zijn tenen was geland.