Ondernemerscafé HW on toer

Op donderdag 11 november vond alweer de tweede editie plaats van Ondernemerscafé Hoeksche Waard On Toer plaats. Na de succesvolle eerste editie in Numansdorp, werd dit keer Aannemingsbedrijf Van Driel uit Maasdam bezocht.

Jaap Giljam, bedrijfsleider bij Van Driel, vertelde de bezoekers in de houtzagerij van zijn bedrijf over de werkzaamheden van het bedrijf. ‘Naast veel Hoeksche Waardse klanten heeft dit mooie aannemingsbedrijf ook klanten van buiten de Hoekse Waard’ aldus Giljam. En hij vervolgt: ‘Met de aanstaande renovatie van de Heinenoordtunnel wordt dit best een uitdaging.’

Vanuit OHW is er nauwe samenspraak met Gemeente Hoeksche Waard. Zo maken wethouder Van Waveren en burgemeester Hemmen zich hard voor deze situatie. Richard Both, voorzitter commissie Lokaal vult aan: ‘OHW trekt samen op met Gemeente Hoeksche Waard richting Rijkswaterstaat. We zetten gezamenlijk alles op alles om de nadelige gevolgen van de onderhoudswerkzaamheden zo veel als mogelijk te beperken.

Jan Visser, secretaris van Detailhandelsraad Hoeksche Waard, benoemde dat er momenteel wordt onderzocht of er een gezamenlijke schadeclaim richting Rijkswaterstaat ingediend kan worden in verband met de te verwachten economische schade voor onze regio.

Pim Verhage vertegenwoordigt StartSmart Hoeksche Waard, voorheen Startersnetwerk Hoeksche Waard. De aanwezige gasten luisterden aandachtig naar de uitleg die Verhage gaf over wat StartSmart kan betekenen voor startende ondernemers. ‘Een lidmaatschap van StartSmart kost € 10 per maand; een gecombineerd lidmaatschap met OHW € 185 per jaar’ antwoordde Verhage op de vraag wat de kosten van het lidmaatschap zijn.

Na een pitch-rondje van de bezoekers werden er nog diverse vragen beantwoord. Aansluitend werd er nog een half uurtje intensief genetwerkt en driftig visitekaatjes over en weer uitgedeeld.

‘Ondernemerscafé Hoeksche Waard On Toer is een initiatief van Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en StartSmart ( voorheen Startersnetwerk Hoeksche Waard ), in samenwerking met Gemeente Hoeksche Waard. De bijeenkomsten vinden maandelijks plaats, steeds op een andere locatie in de Hoeksche Waard. Doel is om lokale ondernemers aan elkaar te verbinden en om informatie te delen vanuit Gemeente Hoeksche Waard, OHW en StartSmart. Maar bovenal willen wij informatie op halen bij de lokale ondernemers over wat hen bezig houdt’, besluit Loes Könemann, namens OHW. We hopen in december wederom een Toer te kunnen organiseren.