Nieuwe politieke partij? Meld u aan voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022!

Op woensdag 16 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Voor gemeente Hoeksche Waard zijn het de eerste gemeenteraadsverkiezingen sinds de fusie op 1 januari 2019. Nieuwe politieke partijen die nog niet eerder hebben meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen moeten zich registreren om mee te kunnen doen. Ook als een partij bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen geen zetel heeft behaald moet deze zich aanmelden. Dit is mogelijk tot en met maandag 20 december.

Gemeente Hoeksche Waard heeft een handige brochure met informatie samengesteld voor politieke partijen die mee willen doen aan de verkiezingen. In deze brochure staat onder andere informatie over de procedure van kandidaatstelling, het registreren van nieuwe lokale politieke partijen en de uitslag van de stemming. Ook is er een kalender in opgenomen met belangrijke data.

Algemene verkiezingsinformatie op de website

De komende periode komt er op op deze website onder Actueel meer (praktische) informatie over de gemeenteraadsverkiezingen 2022 te staan. Ook via de gemeentelijke socialmedia-kanalen en huis-aan-huis krant Het Kompas zullen wij verkiezingsinformatie delen.