Nieuw Lekkerland – SHO

EINDELIJK is ie er dan! Na 134 weken (938 dagen) is het eerste elftal van SHO er in geslaagd om in de competitie een uitwedstrijd te winnen. Op sportpark Excelsior (lat.: Steeds Hoger, what’s in a name?) in Nieuw Lekkerland werd het 0-2 voor de wit/zwarten. Het in 2012 door de groen/witten in gebruik genomen complex is SHO toch goed gezind. In vier eerdere confrontaties wisten de Beijerlanders driemaal te zegevieren (2013-14: 1-3; 2015-16: 0-5; 2016-17: 0-2) Alleen de laatste ontmoeting, seizoen 17/18, was voor de gastheren: 3-1.
Bij SHO nog steeds Brian de Vaal onder de lat en gezien de blessure van Peter Konings zal hij daar nog wel een tijdje blijven bivakkeren. Rowdy Rijsdijk ook nog geblesseerd en Jeroen Eikelenboom geschorst na dubbel geel vorige week tegen Heinenoord. Eikelenbooms plekkie als rechtsback zou worden ingevuld door de weer fitte Andrew van Tiggelen maar hij kreeg na de warming up toch weer last en nam weer plaats op de bank. En zo verscheen Bart van Eck als rechtsachter aan de aftrap. Het moet gezegd, de ”vervanger van de vervanger” deed het heel behoorlijk, maar ging kort voor tijd licht geblesseerd naar de kant waardoor Van Tiggelen toch nog even in actie moest komen maar toen was de buit al vrijwel binnen.
Het begin was aardig in evenwicht en de eerste corner was zelfs voor SHO, al leverde die niks op. Gaandeweg werd Nieuw Lekkerland sterker, mede door de straffe meewind, en kwam SHO nauwelijks van eigen helft. Al na een kwartier moest Lekkerland trainer Bert Buizert, die zo’n 25 jaar geleden ook nog een seizoen bij SHO als speler actief was, noodgedwongen wisselen. Serginio van Axeldongen, bij SHO nog spelend in de hoofdklasse waar hij begin september 2007 in de openingswedstrijd van het seizoen Quick Boys – SHO (1-4) een onwaarschijnlijk mooi doelpunt maakte, verving de geblesseerd geraakte Robin Segers. Snel daarna leek de thuisclub op voorsprong te komen toen Sven Schilders door de SHO verdediging sneed maar de bal naast het doel schoof. Vervolgens was een goeie ingreep van Danny Kerpel op de dreigende William Darjij (ook al ex SHO) nodig om hem van scoren te houden. Na alweer een dreigende situatie voor het SHO doel volgde via Kevin Angel een gevaarlijke uitval, helaas joeg Ingmar van Bruggen de bal hoog over de ballenvanger. Na een half uur wederom een kans voor Schilders. Hij wipte de bal nu over De Vaal en het doel. Daarna had Dennis Groosjohan verzorging nodig maar kon toch weer verder.
Met de rust al in zicht een kansje voor SHO. Tim de Pender schoot uit moeilijke hoek in handen van de keeper. Uit de tegenaanval de derde vrije kans voor Schilders, Brian de Vaal beroerde de bal net voldoende om de schade te beperken tot een corner.
Zo konden de acteurs gaan rusten met de brilstand op het bord waar vooral SHO blij mee mocht zijn.
Fakkel paste in de pauze één wissel toe, Danny Kanters kwam Roy van der Pligt aflossen. Net na de doelwisseling kans nummero vier voor Lekkerland, dit keer was het Damien Muller die geen kans zag om de score te openen. Vervolgens het oude adagium, als je zelf niet scoort, bla bla bla, doet Tim de Pender het. Uit de eerste aanval van SHO na rust schoot de Zuid Beijerlander de bal achter doelman Kortstam: 0-1. Ongetwijfeld tegen de verhouding in maar precies de opsteker die SHO op dat moment nodig had. De Lekkerlanders zetten nog maar eens extra aan maar de scherpte voorin was ver te zoeken. En daarbij: net als in de eerste helft werkte de Beijerlandse buitenspelval feilloos. Na een goed uur liep Bowy van de Veerdonk tegen een gele kaart aan waarna Sander Fakkel, vorige week wijs geworden toen hij Jeroen Eikelenboom met geel op zak liet staan. Om niet weer in ondertal te komen stuurde hij Dennis Outermans als vervanger het veld in. Omdat de invaller al snel ook -onnodig- het geel kreeg te zien kon hij binnen tien minuten al weer inrukken, voor hem kwam Sander de Heus. Omdat de thuisclub hardnekkig weigerde om de trekker over te halen, het bleef bij minimaal twee handen vol corners, steeg bij SHO steeds meer het vertrouwen in een goede afloop. Helemaal toen Danny Kanters in de 85e minuut de voorsprong op aangeven van Gio Breevaart verdubbelde, met dank aan doelman Kortstam die er niet al te best uitzag bij de niet al te harde inzet. Bijna werd het nog een ruimere score toen Kevin Angel een voorzet losliet waarna de uithaal van Sander de Heus eindigde op de voeten van de sluitpost. De terecht bijgetelde extra tijd werd door SHO bekwaam uitgespeeld en de overwinning, waar al zo lang naar werd uitgezien, veiliggesteld.
Opstelling SHO:
Brian de Vaal; Bart van Eck, Danny Kerpel, Dennis Groosjohan, Bowy van de Veerdonk; Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart, Robin Winkels, Roy van der Pligt; Kevin Angel Queijo, Tim de Pender.
Wissels:
46’ Danny Kanters voor Roy van der Pligt
67’ Dennis Outermans voor Bowy van de Veerdonk
76’ Sander de Heus voor Dennis Outermans  
88’ Andrew van Tiggelen voor Bart van Eck
Doelpunten:
48’ 0-1 Tim de Pender
85’ 0-2 Danny Kanters
Scheidsrechter Bram van den Boogaard had geel voor Bowy van de Veerdonk en Dennis Outermans van SHO.

02-11-2021 Pernis – SHO Fidus-cup
Dinsdagavond speelde SHO in de eerste ronde van de Fidus-cup een uitwedstrijd tegen vierde klasser Pernis. Het werd -na 0-2 bij de rust- een 0-6 overwinning voor het team van Fakkel. Doelpuntenmakers: 0-1 Roy vd Pligt, 0-2 Ricky Bokhoven, 0-3 Gio Breevaart, 0-4 Bowy vd Veerdonk  0-5 & 0-6 Tim de Pender. In de volgende ronde, dinsdag 30 november: Drechtstreek – SHO