Mingle the Single Ondernemersheld van de maand


Op de eerste donderdag van de maand wordt bij Hoeksche Waard Live Actueel bekend gemaakt wie de Ondernemersheld van de maand is. Pim Verhage maakt bekend dat Mingle the Single de laatste genomineerden zijn. En natuurlijk spraken we met de gelukkige winnaars. De stembussen zijn vanaf nu geopend! Wie wordt de Ondernemersheld van 2021?

Het einde van de de zoektocht naar Hoeksche Ondernemershelden is in zicht. Uit de mooie aanmeldingen van de afgelopen periode is door het organisatiecomité de laatste maandwinnaar gekozen: namelijk de dames van Mingle the Single. Opnieuw twee ondernemers die zich in coronatijd op positieve manier hebben weten te onderscheiden. Natascha en Laura, die ieder met hun eigen bedrijf hun geld verdienden in de (zakelijke) evenementenbranche, moesten door de lockdowns op zoek gaan naar een alternatieve broodwinning.

Het idee voor Mingle the Single ontstond al voor corona met een prachtig idee van kinderopvang directrice Stefanie Verrijp van Kivido. Zij wilde een avond laten organiseren speciaal voor alleenstaande ouders. Daarachter schuilde een prachtige gedachte, namelijk gelukkige ouders (in de liefde), maken gelukkige kinderen. En ja, de Kividate night, met evenementnaam ‘Mingle the Single featuring Kivido’ werd een feit op 30 januari 2020. Na dit daverende succes stond het vervolg, maar nu voor alleenstaande opa en oma’s al op de planning. Helaas, toen kwam de lockdown.

“Als eventmanager zag ik dat het ene na het andere evenement werd gecanceld. We zaten met onze handen in het haar.” zegt Natascha. We kregen van singles berichten dat ze de hele lockdown best pittig vonden, geen sport, geen sociale contacten op de werkvloer, één keer per week naar de supermarkt. Hier móesten we iets mee doen en dat bracht ons op het idee om ontmoetingen tóch mogelijk te maken, maar dan online!”

Het gedachtengoed van Mingle the Single was juist om singles op een laagdrempelige manier elkaar persoonlijk te laten ontmoeten. Met het idee dat de normale tijden weer snel zouden terugkeren, om iets te kunnen betekenen voor mensen in de lockdown én omdat het gewoon zo ontzettend leuk was om ermee bezig te blijven, werd de Virtuele Kroeg geopend: Een avondje 1-op-1 gesprekjes voeren in digitale kamers met singles van je eigen leeftijd vanachter je laptop, omlijst door een gezellige host die ervoor zorgt dat met een warm welkom het ijs al snel wordt gebroken. Door het aanstekelijke enthousiasme en de energie lukte het om zelfs de ouderwets denkende Hoeksche Waarder achter het beeldscherm te krijgen. De Virtuele Kroeg avonden werden voor jong en oud georganiseerd, 25 tot en met 75, iedereen was welkom en werd enthousiast, er is zelfs een liefdesrelatie uit ontstaan. Naast de Virtuele Kroeg, was er ook de Online Masterclass: Een date met jezelf, waarbij een ervaringsdeskundige je meeneemt in de wereld van liefde voor jezelf. Met de gedachte dat als je jezelf liefhebt, je ook beter de liefde kunt vinden. En zijn er meerdere Digitale Escaperooms geweest, waarbij de singles in teamverband moesten proberen hun digitale kamer te verlaten.

Tijdens de lockdown is door de dames de tijd genomen om een plan voor de toekomst te maken. Niet volledig terug naar het oude patroon van eventmanagement, maar volle inzet op Mingle The Single, met ambities voor een landelijk netwerk. Sinds 1 oktober j.l. is 1-pitter Natascha de Ruiter dan ook een duo geworden met de officiële aanstelling van Laura van Veenendaal als mede-eigenaar.

Lockdown, 1,5 meter afstand, geen beperkingen? Deze dames zullen nooit stilzitten. Nu bijna alles weer mogelijk is, is de activiteitenkalender goed gevuld en kunnen alleenstaanden hun hart ophalen op bijvoorbeeld de bowlingbaan, een zeilschip, tijdens een stadswandeling, golfclinic of een real live speeddate avond. Plannen voor een grotere evenementen komen er aan.

Tijd nuttig gebruikt

Pim Verhage (organisatiecomité Ondernemersgala Hoeksche Waard) waardeert dat de dames tijdens de lockdown ingezet hebben op online evenementen, maar tegelijk doorgebouwd hebben aan hoe hun bedrijf er daarna uit zou moeten zien. Daardoor konden zij na het wegvallen van de beperkingen direct van start. Ook de ambitie om groter te gaan dan alleen de Hoeksche Waard spreekt hem aan.

Natascha en Laura zijn hier echt ontzettend blij mee. “Het gevoel van gezien en gewaardeerd worden geeft ons een enorme boost en het vertrouwen dat we op de goede weg zijn”.

Start verkiezing jaarwinnaar Hoeksche Ondernemersheld

Met de bekendmaking van Mingle the Single als Hoeksche Ondernemersheld van oktober, gaan we direct op zoek naar de jaarwinnaar. Via een publieksstemming via ondernemersgalahw.nl/hoeksche-ondernemersheld kan gestemd worden op één van de maandwinnaars. De publieksstemmen, gecombineerd met het juryoordeel,

bepalen wie de Hoeksche Ondernemersheld 2021 wordt. De winnaar wordt op 8 december a.s. op de eindejaarsbijeenkomst van OHW en StartSmartHW bekendgemaakt.

Over de Hoeksche Ondernemersheld De Hoeksche Ondernemersheld is een initiatief van de vier ondernemersverenigingen achter het Ondernemersgala Hoeksche Waard – de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), StartSmart Hoeksche Waard, Detailhandelsraad Hoeksche Waard en De Maatschappij, departement Hoeksche Waard – om het ondernemerschap op ons eiland een podium te geven en een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijden. Ook levert het een bijdrage aan #kooplokaal.