Kleurrijke en ‘natuurlijke’ expositie van Marion Naber-Kemper om ‘t Weegje


In de centrale hal en de wandelgangen op de begane grond van dienstencentrum ‘t Weegje in ‘s-Gravendeelis sinds 2 november een expositie te zien met schilderijen van Marian Naber-Kemper uit Rosendaal. Het iseen bijzonder kleurrijke expositie geworden met in totaal dertig werkstukken.

Marion is geboren in 1949 in Amsterdam en heeft 31 jaar in Puttershoek gewoond. Sinds december 2008 woont zij in Roosendaal. Zij schildert inmiddels alweer ruim 10 jaar. Marion vertelt over haar schilderijen en belangrijkste inspiratiebronnen: ‘Mijn werken hebben veel kleuren. Het schilderen van luchten, water en landschappen zijn mijn favorieten. Mijn schilderijen zitten ergens tussen abstract en figuratief in. Ik haal mijn inspiratie uit alles wat ik zie en bijzonder vind, maar toch vooral uit de “Natuur”. Wat er op het doek komt, komt uitsluitend uit mezelf op dat moment. Iets naschilderen kan en wil ik niet. Het is voor mij een uiting van mijn gevoel en biedt mij heel veel ontspanning.Mijn schilderijen zijn allemaal geschilderd met acryl op doek. Ik heb afgelopen jaren bij vijf verschillende kunstenaars  lessen gevolgd.’ De tentoonstelling begint in de hal van ‘t Weegje, pal tegenover de bibliotheek. Sommige schilderijen lijken de toeschouwer mee te nemen naar een soort fantasiewereld met ‘vurige’ luchten, kraters en verre horizons.Meteen al tijdens het inrichten waren er lovende reacties van bezoekers van het dienstencentrum.

Schilder- en dichtkunst
Naast schilderen is dichten iets waar Marion Naber-Kemper heel goed haar gevoelens in en mee kan uiten.In december 2013 verscheen haar eerste gedichtenbundel. Marion: ‘Uit het leven gegrepen en vanuit mijn hart geschreven, getiteld: ‘Natuurlijk’. En in 2020 verscheen de tweede genaamd; ‘Dichterlijke schilderkunst’. Gedichten met daarbij schilderijen van eigen hand.’ Uit alles blijkt dat creativiteit een soort tweede natuur is geworden voor Marion. Zowel met de pen als het penseel heeft zij een weg gevonden om haar gevoelens over te brengen aanhet publiek. En gelet op de eerste reacties zullen ongetwijfeld veel mensen plezier beleven aan haar fraaie schilderijen in ‘t Weegje. De expositie is te bezichtigen op werkdagen en tevens op de zaterdag. De toegang is zoals altijd gratis.Het werk van Marion blijft hangen tot na de jaarwisseling, namelijk tot 4 januari 2022.