Gemeente Hoeksche Waard gaat groenonderhoud evalueren

Er komt een evaluatie van het groenonderhoud in de Hoeksche Waard in de afgelopen jaren. Het college zegde dit onderzoek toe op vragen van de CDA fractie tijdens de vergadering waarin ook de begroting voor de komende jaren is vastgesteld. Zeker de laatste periode regende het klachten over het te hoge gras, het onkruid wat overal zichtbaar is en de takken van bomen en struiken die voor veel overlast zorgen.

CDA-raadslid Ad Valkenburg is blij met de toezegging over het onderzoek: “Er zijn heel veel klachten. De CDA fractie is vaak benaderd door inwoners uit verschillende dorpen die zich storen aan het achterstallige en slordige onderhoud. We zijn ook vaak ter plaatse gaan kijken en inderdaad, het verdient vaak niet de schoonheidsprijs”. Valkenburg heeft ook best begrip voor de bijzondere omstandigheden waaronder het onderhoud moet worden gedaan: “Het groenonderhoud moet door wet- en regelgeving op een andere manier gebeuren, de groeimaanden beginnen steeds vroeger en lopen langer door en ik snap ook dat de bedrijven die het werk uitvoeren aan elkaar moesten wennen, net als aan de nieuwe contracten- en contractvormen. Maar juist daarom is het goed dat we de zaak evalueren zodat we volgend jaar niet weer te maken krijgen met deze grote hoeveelheid klachten. Een evaluatie helpt met het halen van het gewenste onderhoudsniveau waardoor de tevredenheid van onze inwoners ook weer toeneemt”. De beloofde evaluatie zal begin 2022 worden opgeleverd