De Senioren Partij doet niet mee aan verkiezingen

Het betreurt het bestuur van de Hoeksche Waardsche Senioren Partij te moeten aankondigen dat de inbreng van de Senioren Partij in de gemeenteraad zal eindigen met de verkiezingen op 16 maart volgend jaar.

De reden is dat de partij niet de groei heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren waarop gehoopt was. Verder is het aantrekken van voldoende nieuwe kandidaten voor de kieslijst niet succesvol gebleken, waardoor het voortbestaan van de partij in de komende raadsperiode niet is te garanderen.

Om weer een periode in de gaan met een eenmansfractie was niet gewenst omdat de invloed op de besluitvorming te gering is. Er zitten al snel teveel splinterpartijen in de gemeenteraad wat de besluitvorming niet ten goede komt, vindt het bestuur.

Het enig raadslid van de Senioren Partij, Leen van Prooijen, zal natuurlijk wel de huidige raadsperiode afmaken. Ondertussen beraad hij zich of er nog een politiek vervolg komt na deze raadsperiode