Clinic schoonrijden/zwieren op de schaats 8 december IJsbaan Dordrecht

Schoonrijden, of in onze regio beter bekend als zwieren, op de schaats

Landelijke Vereniging van Schoonrijders, groep Dordrecht

Gratis Clinic 8 december van 19:15 tot 21:00 uur

IJsbaan Dordrecht Sportboulevard Fanny Blankers-Koenweg 10, 3318 AX Dordrecht

Lekker rechtop zwieren over het ijs, fijne manier van schaatsen ook voor de ouderen onder ons.

Natuurijs. Nostalgie. Tijd om de licht gebogen brede ijzers onder te binden om alleen of met een partner het ijs op te gaan voor een stukje heerlijk zwieren. Afwisselend rijden op de buitenkant en op de binnenkant van de schaats, soms met een stok, soms hand in hand. Heerlijk ontspannen schoonrijden, een lust voor het oog! Maar omdat natuurijs niet altijd voorhanden is, traint de Dordtse groep, met leden uit de wijde omgeving, wekelijks op woensdagavond van 20:00 tot 21.00 op het ijs van de Sportboulevard in Dordrecht. Tijdens de trainingen wordt gewerkt aan techniek en balans. In een enthousiaste groep wordt u de kunst van het schoonrijden bijgebracht.

Onze slogan is: “Schoonrijden houdt je jong, je kunt het blijven doen!” Ons oudste nog schaatsende lid is tot haar 94ste actief gebleven.

Kom het een keer proberen. Op woensdagavond 8 december organiseren we een clinic. Er zijn voldoende schaatsen en schoenen aanwezig, zodat iedereen het op schoonrijdschaatsen kan proberen.

Vanaf 19.15 ben je welkom op de Sportboulevard Fanny Blankers-Koenweg 10, 3318 AX Dordrecht, eerst schaatsen uitzoeken. Vanaf 20.00 uur kunnen we het ijs op. Na eerst even warm gereden te hebben wordt er een training gegeven.

Aanmelden kan via g.ientje@xs4all.nl of dordrecht@schoonrijden.nu. Graag uw schoenmaat vermelden.