Bezoekerscentrum op Tiengemeten tijdens weekenden in wintermaanden open!

Natuurmonumenten heeft besloten om ook dit jaar tussen 1 november 2021 en 1 april 2022 de deuren van het Bezoekerscentrum op Tiengemeten tijdens de weekenden te openen. Vorig jaar testte de natuurorganisatie in november met het openstellen tijdens de weekenden. Ondanks dat het centrum in november maar twee weekenden open kon zijn, werd dit goed ontvangen door het publiek. Daarom is besloten om ook dit jaar de openstelling tijdens de weekenden door te voeren.

Voorheen ging het Bezoekerscentrum op het natuureiland van november tot en met maart met winterslaap en bleven de deuren gesloten. Daar brengt Natuurmonumenten nu dus definitief verandering in. Alleen op eerste kerstdag en zaterdag 1 januari 2022 blijven de deuren van het centrum dicht. Een kleine wijziging in de openingstijden wordt wel doorgevoerd: het Bezoekerscentrum zal op de zaterdagen en zondagen open zijn van 11.15-15.45 uur.

“Vorig jaar hebben we kort kunnen testen met het ontvangen van bezoekers tijdens de weekenden in november. We merkten dat mensen het fijn vonden om even binnen te stappen en een praatje te hebben. Daarnaast waren ze verrast dat ze nu ook nog iets lekkers bij hun warme kopje koffie, thee of chocomelk konden kopen. Na die positieve ervaring hadden we besloten om de weekenden tijdens de wintermaanden open te blijven. Dat doen we dus dit jaar ook.”

Maandag t/m vrijdag

Op de dagen dat het Bezoekerscentrum niet open is, is het eiland wel te bezoeken. In het openbare deel van het Bezoekerscentrum kunnen bezoekers dan terecht voor toiletten en koffie, thee of warme chocomelk uit de automaat. Bovendien hangt daar een grote kaart met de wandelroutes en zijn de bijzondere waarnemingen te noteren op een groot krijtbord.