Asieldier van de week

De jongste hond in De Dierenstee is de zeven maanden oude Mechelse herder Rico. Rico is een lieve, maar ook hele gevoelige hond. Zijn vorige eigenaar was te onzeker en dat leidde ertoe dat Rico op jonge leeftijd al flink uitvalt naar andere honden én mensen, met name aan de riem. Ben je als baas onzeker, dan neemt Rico de leiding over en gaat hij zijn baas extreem beschermen. Daarnaast is Rico snel overprikkeld en als het hem dan te veel wordt, kan Rico om zich heen gaan happen, ook naar zijn baas. Rico uitlaten is dan ook een hele uitdaging, want hoewel hij netjes meeloopt aan de riem, kan elke prikkel Rico doen opspringen. In de opvang wordt al veel met Rico getraind en zijn toekomstige eigenaar moet dit uiteraard voortzetten.

Gelukkig is Rico een hond die snel leert én graag wil werken voor zijn baas. Voor mensen is Rico ook heel lief en het ligt zeker niet aan zijn karakter dat hij zo jong al op zoek is naar een nieuwe baas. Rico past alleen niet in elke thuissituatie en bij elke persoon.
Er wordt voor hem een rustige plek gezocht met een ruime en hoog omheinde tuin, waar Rico lekker in kan rondlopen. Het liefst ergens buiten de bebouwde kom, ook omdat Rico vrij waaks is en veel blaft.

En hoewel hij het niet met alle honden goed overweg kan, heeft Rico soms wel een klik met een soortgenoot en kan de aanwezigheid van een stabiele teef zeker een goede invloed op hem hebben.

Welke liefhebber van dit ras wil met Rico aan de slag gaan, begrijpt wat hij nodig heeft en kan hem veel tijd en aandacht bieden?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee

Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag:                           11.00 uur tot 15.00 uur

Dinsdag t/m zaterdag:    11.00 uur tot 15.30 uur.