Asieldier van de week

Al sinds het begin van dit jaar is het druk in het konijnen- en knaagdierenverblijf van De Dierenstee. Op het moment wonen er 32 konijnen in de opvang en is er helaas sprake van een opnamestop. Wie dus een maatje zoekt voor zijn konijn, kan zeker bij De Dierenstee terecht.
Naast een aantal duo’s en veel voedsters wachten er voornamelijk veel hele jonge konijntjes op een thuis. Ongeveer de helft van alle dieren is jonger dan een half jaar en geboren in juli en augustus. Er zijn al een aantal koppeltjes gevormd. Als de rammetjes echter ongeveer vier maanden oud zijn, moeten ze worden gecastreerd. Vervolgens moeten ze drie weken gescheiden worden van de voedster, daarna kunnen ze weer bij elkaar worden gezet. Het castreren van een rammetje na adoptie kan overigens tegen een gereduceerd tarief plaatsvinden bij de dierenarts die bij De Dierenstee is aangesloten.

Het grootste nestje tot nu toe bestond uit 10 kleintjes, allemaal in de opvang geboren. Inmiddels zijn er twee konijntjes uit dit nest geplaatst, de overige drie voedsters en acht rammetjes zoeken nog een thuis. Het zijn zowel kortharige als half langharige konijntjes in wildkleur en zwart die allemaal nog wat schuw zijn en menselijk contact spannend vinden. Deze diertjes hebben dus wat meer tijd en aandacht nodig, iets waar hun toekomstige baas echt rekening mee moet houden. Veel ruimte is ook heel belangrijk, want het nestje bestaat uit ondernemende en nieuwsgierige konijnen!
Wie interesse heeft in een koppel jonge konijnen of een maatje zoekt voor zijn of haar konijn, kan contact opnemen met De Dierenstee.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee

Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag:                           11.00 uur tot 15.00 uur

Dinsdag t/m zaterdag:    11.00 uur tot 15.30 uur.