Swingend Fit

Bewegen op live muziek

Corona heeft het afgelopen jaar veel stilgelegd maar het heeft óók mensen aangezet om creatief met mogelijkheden om te gaan, waardoor er leuke en spontane initiatieven zijn ontstaan. Zo ook ‘Swingend Fit’, dat eigenlijk bij toeval ontstond in mei 2020 al en inmiddels een gewilde activiteit is geworden. Marianne Groothand uit ’s-Gravendeel speelde in twee bands en uit deze bands is een uit nood geboren coronaband ontstaan met de bijzondere naam: ‘Mag geen naam hebben’.

Muziek en bewegen is belangrijk en leuk

‘Omdat er in coronatijd weinig werd georganiseerd, bedacht ze een optreden met de band in een atrium in ’s-Gravendeel. De mensen zaten in een stoel of in een rolstoel of stonden achter de rollator’, vertelt Marianne enthousiast. Omdat er veel mensen tijdens het optreden het wat koud kregen, zette zij de mensen aan om tijdens de muziek te gaan bewegen. En dat werd de voorloper van Swingend Fit. De band, bestaande uit Piet Saarloos, Fred van Heeren en haarzelf, speelt voornamelijk swingende muziek vanuit de jaren 60 van o.a. Elvis Presley, The Everly Brothers en ook van Nederlandstalige artiesten, zoals André Hazes. Meezingen kan dus zeer zeker ook.

Met zang, gitaar, basgitaar, dwarsfluit, mondharmonica en piano komt het drietal heerlijke muziek maken en spelen in op de deelnemers en hun mogelijkheden.

Het idee werd verder uitgewerkt en ze benaderde een bevriende beweegdocente Yvonne van Heeren om de bewegingen verantwoord aan te bieden. Inmiddels zijn we uitgebreid met een 2de beweegdocente, Lijdi Boele.’

En een muziekquiz

Eerst wordt gestart met een warming up en daarna spelen vooral de sfeer, gezelligheid en de bewegingen tijdens de swingende muziek een belangrijke rol. Marianne maakt van tevoren een programma. Tussendoor is er een quiz zodat je ook naast het bewegen, je hersenen kunt laten werken. De quiz heeft betrekking op de muziek. De activiteit is bedoeld voor mensen die van muziek en beweging houden. Je hoeft niet erg mobiel te zijn om toch mee te kunnen doen.

De activiteit kan helemaal op maat aangeboden worden en duurt tussen de 1,5 en 2 uur.

Op uitnodiging

De activiteiten kunnen in een dorpshuis, buurthuis of in open ruimte plaatsvinden zoals bijvoorbeeld een binnentuin bij goed weer. Ook “jongere” ouderen die binnen hun vereniging op zoek zijn naar een swingende activiteit kunnen de band benaderen. In beweging blijven is gezond. De band maakt zelf graag muziek en vindt het fijn mensen mee te nemen in dit muzikale avontuur, waarbij gezelligheid, ontmoeting, plezier en beweging de verbindende factor is.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in deze swingende beweegactiviteit, neem dan contact op met bandlid Fred van Heeren, telefoon 06 – 21 40 10 42 voor het maken van een afspraak.