SHO-Heinenoord

Omdat de nieuwe kunstgrasmat op het hoofdveld van  SHO dus niet gebruiksklaar bleek, werd de thuiswedstrijd tegen Heinenoord gespeeld op De Tienvoet waar een paar weken geleden het veld van nieuw kunstgras werd voorzien. De mat van de Noord is van dezelfde kwaliteit als die op de Kikkershoek komt te liggen (en deels al ligt, rest nog de afwerking).
De SHO-selectie kon derhalve vast wennen aan wat hen binnenkort op het thuishonk te wachten staat, voor minimaal de komende tien jaar. Wat leeftijd betreft lopen er bij SHO een aantal spelers die de nieuwe grasmat nog ruim kunnen ”overleven” als eerste elftalspeler. Van de huidige elftalgroep hebben Dennis Groosjohan, Robin Winkels en Joost Both de aanleg -in 2011- van de inmiddels verdwenen grasmat als lid van de selectie meegemaakt
Op de zeiknatte zaterdag kon precies 17.00 uur (niet alle supporters zijn blij met deze aanvangstijd, zo viel in de aanloop van het duel op te tekenen) de Hoeksche Waardse kelderkraker in gang worden gezet. Zoals verwacht namen de gastheren met licht wind- en regenvoordeel het heft in handen maar Brian de Vaal en de lat hielden SHO overeind. De Noord kreeg wat hoekschoppen te nemen maar wist daar geen voordeel uit te halen. Na ongeveer een kwartier kreeg ook SHO een hoekschop te nemen die enigszins verrassend in ”tweeën” werd genomen. In ieder geval liet de Noordse-afweer er zich door verrassen en van dichtbij kopte Tim de Pender de Beijerlanders op: 1-0.
Met de voorsprong kreeg SHO in het tweede kwart meer grip op het duel. Met name Roy van der Pligt liet zich in deze periode gelden. Nadat Brian de Vaal met een knappe redding Mitch Fransen van scoren had gehouden en Jeroen Eikelenboom de eerste gele kaart van de wedstrijd kreeg voorgehouden, werd Van der Pligt op de linkervleugel gelanceerd en bracht Kevin Angel in stelling die zijn schot geblokt zag worden. Een paar minuten later kreeg de ”valse linkerspits” een herkansing die hij wel verzilverde: 2-0. Bij de derde identieke situatie kwam Tim de Pender centimeters tekort om de bal na de afgemeten voorzet binnen te glijden. Met 2-0 gingen de ploegen ook aan de thee en op dat moment had Heinenoord de rode lantaren nog vaster in handen gekregen. Dat halverwege een 2-0 voorsprong nog niet alles zegt (of beter: helemaal niks…) hebben we vorige week bij de wedstrijd Brielle – SHO (3-3) gezien.
Na meteen na de doelwisseling een kans voor De Pender die op Van Tienen strandde trok Heinenoord de teugels strakker aan en op het middenveld ging het bij SHO meer en meer kraken. De verdediging van SHO had alles nodig om overeind te blijven.  
Na een uur de eerste wissel bij SHO, Danny Kanters kwam Roy van der Pligt aflossen. Kort na de wissel maakte Jeroen Eikelenboom een overtreding in de middencirkel waarvoor scheidsrechter Blaak weer geel trok. Tamelijk overdreven omdat al pittigere duels zonder sancties waren gebleven en later in de strijd ook zouden blijven, maar in ieder geval moest SHO ruim een kwart wedstrijd in de overlevingsmodus. Vooralsnog lukte dat prima met ook twee verse krachten, Ricky Bokhoven en Sander de Heus voor Kevin Angel en Tim de Pender. Maar toch ging Heinenoord de duimschroeven meer en meer aandraaien wat met nog een kwartier te gaan een doelpunt van Davy Kaptein opleverde: 2-1. Daarmee werd de Beijerlandse hoop op het eerste cleansheet van dit seizoen de bodem ingeslagen. Met nog zo’n vier minuten te gaan, precies weten we dat niet omdat het scorebord buiten gebruik was, kon eindelijk Danny Kanters er op de linkervleugel vandoor met Sander de Heus aan zijn zijde. Bij de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien zag Kanters zijn ploegmaat De Heus over het hoofd en ging voor eigen kans die door doelman Van Tienen werd verijdelt. Voor die misser kreeg SHO in blessuretijd de rekening gepresenteerd. Bij een onoverzichtelijke situatie werkte Dennis Groosjohan de bal in eigen doel: 2-2. In de dying seconds kregen de groen/zwarten nog een hoekschop die uitgerekend door Mitch Fransen werd binnengekopt: 3-2 voor Heinenoord, die met de daverende dreun die zij aan SHO uitdeelde, hun eerste overwinning pakken. De Noord, SHO en Neptunus-Schiebroek staan met ieder vier punten op de onderste plaatsen waarbij de Rotterdammers het slechtste doelsaldo hebben.
Opstelling SHO:
Brian de Vaal; Jeroen Eikelenboom, Danny Kerpel, Dennis Groosjohan, Bowy van de Veerdonk; Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart, Robin Winkels, Roy van der Pligt; Kevin Angel Queijo, Tim de Pender.
Wissels:
62’ Danny Kanters voor Roy van der Pligt
68’ Sander de Heus voor Tim de Pender  
68’ Ricky Bokhoven voor Kevin Angel

Opstelling Heinenoord. Marvin van Tienen, Anthal v.d. Berg ( Jelle v.d. Starre), Davy Kaptein, Alexander Deetman, Arto Dielhof, Toine v.d. Berg ( Martrijn Terlouw), Dejan de Feityer, Larbi El Harouchi, Ibrahim El Morabit ( Ramy Salem), Mitch Fransen, Donny Navajas ( Marco Kruijthof)

Doelpunten:
14’ 1-0 Tim de Pender
32’ 2-0 Roy van der Pligt
77’ 2-1 Davy Kaptein
90’+2 2-2 Dennis Groosjohan (eigen doelpunt)
90’+5 2-3 Mitch Fransen
Scheidsrechter Mats Blaak uit Barendrecht had tweemaal geel (=rood 65e min.) voor Jeroen Eikelenboom  en geel voor trainer Sander Fakkel van SHO. Bij Heinenoord kreeg de al gewisselde Cheuk-A-Lam direct rood en geel was voor Arto Dielhof.