Seniorenpartij: ” Wethouder Steen vergeet de helft van het verhaal”

Leen van Prooijen: “Dit gaat over zijn verhaal over de invoering van het gratis OV voor minima. Allereerst vergeet wethouder Steen te melden dat het ook geldt voor de vele (alleenstaande) ouderen met alleen een AOW-uitkering.(en eventueel een klein pensioentje)”.

“En ook vergeet hij te melden dat het de SeniorenPartij is geweest die vanaf 2019 telkenmale aandacht hiervoor vroeg in de Gemeenteraad. Niet alleen voor gratis OV maar ook voor de Rotterdampas. En dat het gemeentebestuur het aanvankelijk maar niks vond. “Gepensioneerden hebben het toch allemaal goed?” Niet dus en gelukkig is wethouder Steen door ons aandringen en door signalen uit de gemeenschap tot de conclusie gekomen dat het wel nodig is. Want als je wil dat iedereen kan meedoen in de zo gewenste inclusieve samenleving, dan moet je ook zorgen dat elke bewoner de financiële mogelijkheden heeft. Helaas is de wethouder nog niet overtuigd van de noodzaak van de Rotterdampas voor alle minima. De SeniorenPartij hoopt dat dit snel zal volgen want met zo’n pas zijn veel voordeeltjes te behalen. Aan ons zal het niet liggen!”