OSV Oud-Beijerland en IJsselmonde delen de punten

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland is er op sportcomplex “Olympia” niet in geslaagd het duel tegen FC IJsselmonde in haar voordeel te beslissen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Barry Schipper wist na een 0-1 achterstand uiteindelijk toch niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg zocht vanmiddag al meteen de aanval, maar trof in het team van trainer Wim Bouwmeester een tegenstander, die graag van de geboden ruimte gebruik wilde maken. Daar waar de thuisploeg slordig met de spaarzame mogelijkheden omging, waren het de bezoekers, die bij de eerste de beste serieuze kans wel optimaal wisten te profiteren. De snelle Sidney van Gelder werd in de 28e min. vanaf de middenlijn in de diepte gelanceerd en schoot de bal koelbloedig achter doelman Donovan Levestone: 0-1. Kort voor het rustsignaal belandde een schot van Dylan de Vroed voor de thuisploeg nog op de kruising.

Ook in de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het betekende dan ook dat er vooral veel duels buiten en weinig gevaar in de doelgebieden viel waar te nemen. Maar in de 60e min. kwam de thuisploeg wel langszij. Het was Esra Pieters die de bal vanaf de linkerkant voor het doel wist te brengen en het was Jan Jaspers die van dichtbij wist te scoren: 1-1. De thuisploeg leek meteen door te drukken en zag een harde kopbal van Quinton Burk in de 62e min. rakelings naast gaan. Maar allengs kwamen de bezoekers onder de druk uit en waren in de 74e min. uit een counter zelfs dichtbij een treffer. Het was de snelle Sidney van Gelder die met zijn voorzet vanaf de linkerkant de lat trof en in de rebound trof vervolgens Levy Groeneweg de paal. Uiteindelijk slaagden beide teams er niet meer in om het scorebord ‘in beweging’ te krijgen. De puntendeling was dan ook in de ogen van de neutrale toeschouwer een terechte uitslag.

Aan OSV-zijde speelde Youri van Ruiven vanmiddag een prima wedstrijd, terwijl bij de bezoekers Faysal Bouchkachakhe de aandacht voor zich opeiste.

Op zaterdag 30 oktober a.s. speelt OSV op sportpark ‘De Vaan’ om 15.00 uur tegen BZC/Zuiderpark, dat thuis met 1-2 verloor van LMO, de tegenstander van OSV op zaterdag 6 november a.s. aan de Smeetslandseweg. FC IJsselmonde ziet Den Bommel op bezoek komen, dat het duel tegen Zwarte Pijl niet door zag gaan. Dit duel staat inmiddels ingepland voor het inhaalweekend van 13 november a.s. gelijktijdig met het duel tussen SSS en OSV. Koploper Nieuwerkerk, dat de eerste punten morste bij Rhoon (1-1), ziet Gravendeel op bezoek komen, dat thuis met 0-2 het onderspit delfde tegen runner-up Jonge Spartaan.

OSV Oud-Beijerland – FC IJsselmonde 1-1 (0-1): 28. Sidney van Gelder 0-1; 60. Jan Jaspers 1-1.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone –– Youri van Ruiven, Jordy Westein, Wesley Koedam (46. Nick van Dijk) en Quinton Burk –– Dedier Bos (80. Kenzo Sanches), Esra Pieters (76. Rahine de Wind) en Tim Wiendels –– Dylan de Vroed, Jan Jaspers en Marco van Daalen. FC IJsselmonde: Merrick Leijnse –– Dylan de Bruyn, Lorenzo Borsboom en Nigel

van Egmond –– Tommy Drogt, Faysal Bouchkachakhe en David Belunek –– Faouzi Kallah en Kevin Medina (76. Mohammed Bensadik) –– Sidney van Gelder en Levy Groeneweg (84. Fabio Marques Rodrigues De rustig leidende arbiter Errie de Leeuw uit Polsbroek toonde vanmiddag gele kaarten aan Faysal Bouchkachakhe en Mohammed Bensadik.