Openingsweekend Natuurbegraafplaats Zomerlanden groot succes

Het officiële openingsweekend van Natuurbegraafplaats Zomerlanden was een groot succes. Burgemeester van de Hoeksche Waard Bram van Hemmen opende de Natuurbegraafplaats vrijdag in besloten kring. Ook de feestelijke publieksopenings op zaterdag trok veel belangstellenden. Zo´n 500 mensen bezochten de inspiratiedag met rondleidingen, muziek en een informatiemarkt. 

Een aanwinst voor de Hoeksche Waard

Burgemeester Van Hemmen opende de begraafplaats als `een aanwinst voor de hele Hoeksche Waard´ en onthulde daarbij een prachtig beeld van kunstenaar Cobie Schouten. Het beeld symboliseert het gemis dat achterblijft, als je iemand verliest. Ook locatiebeheerder Remco de Jonge wist goed uit te leggen waarom de natuurbegraafplaats zo´n waardevolle bijdrage levert aan de regio. “Zomerlanden is een plek van verbinding. Verbinding tussen mens en natuur, de verbinding tussen de rijke geschiedenis en het nu en nu ook de verbinding tussen leven en dood.”

Dagelijks aanwezig

Team Zomerlanden is iedere dag aanwezig in het nieuwe gebouw om bezoekers te informeren en inspireren met rondleidingen en persoonlijke gesprekken. De eerstvolgende rondleiding vindt plaats op 6 november. Je kunt je hiervoor opgeven via de website www.zomerlanden.nl.

!!HIER STAAT IN HET ORIGINEEL EEN AFBEELDING!!
Foto PR