Ontmoeting vormt mening

Nodig een vrijwilliger van VluchtelingenWerk samen met een oud-vluchteling uit de Hoeksche Waard uit bij u in de klas of bij uw organisatie  voor een (online) ontmoeting. Niet om alleen voor een voorlichting, maar vooral om met elkaar te praten en te luisteren naar het persoonlijke vluchtverhaal van de oud-vluchteling.

Iedereen heeft wel een mening over vluchtelingen. Soms is deze gebaseerd op feiten, maar vaak op misverstanden en vooroordelen. Een ontmoeting is dé manier om vooroordelen weg te nemen en begrip te creëren. Het project Bekend maakt Bemind van VluchtelingenWerk faciliteert deze cruciale ontmoetingen op kleine schaal waarbij een vluchteling vertelt over de reden van zijn of haar vlucht en voor welke dilemma´s vluchtelingen komen te staan. Tijdens de voorlichting delen we feitelijke informatie: waarom moeten mensen vluchten? Wat is het verschil tussen een vluchteling, asielzoeker en een migrant? Gezamenlijk gaan de voorlichters het gesprek aan met de groep aanwezigen.

Deze interactieve gastles is onder andere voor leerlingen van basisscholen (groep 6, 7 en 8) en het voortgezet onderwijs (onder- en bovenbouw). Ook kan het duo (online) langskomen bij maatschappelijke instellingen, bedrijven of verenigingen die hun achterban willen informeren.

`Ik ben er na deze les achter gekomen dat je ze niet meteen moet beoordelen maar eerst dingen moet vragen aan ze en aan de hand daarvan je mening uitsluiten,´ Rick C

Voor het het aanvragen van een gastles kunnen docenten en andere belangstellenden contact opnemen Mirjam Walsmit, projectleider van Bekend maakt Bemind, via 06 82059862 of bekendmaaktbemind@vluchtelingenwerk.nl of kijk voor meer informatie op www.vluchtelingenwerk.nl/project-bekend-maakt-bemind.