Ontdek de avonturier in jezelf op 16 oktober op Tiengemeten

Het natuureiland Tiengemeten staat bekend om haar eilandgevoel, ruigheid, vele vogels, cultuurhistorie en uiteraard water. Hier kun je zelf op ontdekking gaan en de weidsheid van het natuurgebied ervaren of onder begeleiding van een ervaren natuurgids van Natuurmonumenten.
Sinds dit jaar is er ook iets voor mensen die meer fysieke uitdaging zoeken op het eiland én wel onder begeleiding van NatuurlijkSportief Hoeksche Waard. Zaterdag 16 oktober kun jij de avonturier in jezelf ontdekken tijdens de verwilderexpeditie op Tiengemeten!
“Voor de beleving in de natuur, ben je bij ons aan het juiste adres. Niet alleen als je op eigen gelegenheid Tiengemeten bezoekt, ook wanneer je op pad gaat met onze natuurgidsen”, vertelt Chantal van Burg, boswachter bij Natuurmonumenten. “Zij vertellen jou als bezoeker meer over het ontstaan van het eiland en welke bewoners je hier nu kunt vinden, zoals de bever, vele vogelsoorten, de ree en de Schotse hooglander. Maar ook een diversiteit aan planten. Ons huidige excursieaanbod is vooral gericht op wandelen in de natuur. Met NatuurlijkSportief Hoeksche Waard kunnen we op het eiland ook iets aanbieden aan mensen die gericht zijn op onbevangen sporten met oog voor de natuur.
Het eiland is 1000 hectare groot en biedt ruimte voor liefhebbers van natuur én de flora en fauna die thuishoort in dit zoetwatergetijdegebied. Samen met NatuurlijkSportief bepalen we vooraf de route van een activiteit en de periode waarin deze plaatsvindt. Het al sportend genieten van de natuur op Tiengemeten mag namelijk niet ten koste gaan van dit natuurgebied.”

NatuurlijkSportief Hoeksche Waard is één van de 21 locaties van NatuurlijkSportief Landelijk. Het is een vernieuwend en uniek beweegconcept waarbij van sporten weer buitenspelen wordt gemaakt. Sporten was niet eerder zo eenvoudig, vrij en functioneel. Eigenlijk ga je in de natuur op ontdekking en daag je jezelf uit met wat je tegenkomt: een tak die je meesleept, een steen die je optilt en dat zo hard, zo vaak en zo zwaar als dat jij wilt en aankan. “Op Tiengemeten vind je een ruig landschap met vele natuurlijke elementen die je kunt gebruiken tijdens je sportieve ontdekking.
Door daar ook nog het bewustzijn van de natuur aan te koppelen en hoe je hier respectvol mee om kunt gaan, slaan we twee vliegen in één klap”, aldus Martijn Trouwborst van NatuurlijkSportief Hoeksche Waard. Verwilderexpeditie 16 oktober Zaterdag 16 oktober kun je mee op verwilderexpeditie.
Met een kleine groep deelnemers krijg je eerst uitleg van een gids van Natuurmonumenten over de plantenrijkdom op het eiland. Vervolgens trek je met de buitenspeelbazen van NatuurlijkSportief door de open vlaktes, sloten, moerassen en ruige rietgorzen die het eiland te bieden hebben. Onderweg kun je oog in oog komen te staan met een Schotse hooglander en dat op de meest verlaten en ruige plekken van het eiland Tiengemeten. Wil jij de avonturier in jezelf ontdekken? Meld je dan snel aan voor deze expeditie via www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten.
Een goede basisconditie is wel gewenst.