Onnodig uitverlies ’s-Gravendeel bij Nieuwerkerk

Er had toch wat meer ingezeten dan het verlies tegen Nieuwerkerk. Zeker een gelijkspel zou tot de mogelijkheden behoren. Het trainersduo Willemstijn/van Kooten moest, in verband met de vele blessures puzzelen, zeker nadat Maurits Kuiper in de warming up ook moest afhaken.

Beide ploegen waren zeker aan elkaar gewaagd en beide doelmannen hadden de eerste twintig minuten niet veel werk te verrichten. Zo had doelman Kevin de Geus weinig moeite met een schotje van Youri Ton.

Maar rond de drieëntwintigste, enigszins uit het niets, moest ’s-Gravendeel tegen een achterstand aankijken. Er werd net iets teveel ruimte weggeven in de as, waarna Stefan v/d Vlegel in balbezit kon komen. Hij had niet veel moeite om de bal langs doelman Jurre de Ronde te schuiven, 1-0.

’s-Gravendeel wilde het er niet bij laten zitten en zocht vervolgens zelf de aanval op. Maar het kon aanvallend niet echt een vuist maken. Doelman Jurre de Ronde moest na een half uur knap redding brengen nadat weer Stefan v/d Vlegel , weliswaar in buitenspelpositie, een grote kans kreeg.

In blessuretijd in de eerste helft kon Jurre de Ronde het tot één tegentreffer houden nadat hij als winnaar uit de bus kwam in een één tegen één situatie.

In deel twee bij ’s-Gravendeel een gedwongen wissel, Dejan Bislimi moest geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Tristan Ton was zijn vervanger. Dat hij ook aanvallende capaciteiten heeft bleek wel. Na een steekpassje van tweelingbroer Youri twee minuten na de rust, moest hij doelman de Geus tot een redding dwingen.

Bij ’s-Gravendeel zat het tactisch wel in orde. Nieuwerkerk kwam zelf niet echt meer tot aanvallen toe, Uiteraard was het wel opletten. ’s-Gravendeel verscheen zelf wat vaker in het vijandelijke strafschopgebied. Maar het vergat zichzelf te belonen. Ryan Aarnoudse en Tristan Ton konden hun pogingen niet verzilveren. Zo moest doelman De Geus ternauwernood redding brengen nadat Ryan Aarnoudse met een prachtige omhaal de bal richting doel bracht, na voorgeven van Tristan Ton.

Kort hierna werd er overduidelijk hands gemaakt binnen het zestienmetergebied van Nieuwerkerk. Echter arbiter Obdam weigerde naar de strafschopstip te wijzen.

’s-Gravendeel bleef zoeken naar een doelpunt. De mee opgekomen Ronald van Wingerden kopte na vrije trap vanaf de linkerflank de bal net naast. In de slotfase kregen beide ploegen nog mogelijkheden om te scoren. Een hard schot uit een scrimmage van Remco Langerveld kon gekeerd worden door Jurre de Ronde. En bijna in het eindsignaal haalde Ryan Aarnoudse weer een kunststukje om de bal te toucheren langs het standbeen. Maar Kevin de Geus hield zijn doel schoon. ’s-Gravendeel keerde onverdiend puntloos terug naar het Seuterdorp.

Volgende week komt het Zwijndrechtse Groote Lindt op bezoek in ’s-Gravendeel. Aanvang op Sportpark de Trekdam is 14.30 uur

Opstelling Nieuwerkerk:

Kevin de Geus, Maurice Treffers, Rens Blok, Rick Kramer, Shane v/d Engel, Bilal Ouahabi, Roy de Oude (Rowendey de Oude), Bart Slob, Stefan v/d Vlegel, Jesse Asowata, Remco Langeveld

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Leon de Jong, Lorenzo v/d Heijden, Ronald van Wingerden, Nathan Verbeek, Youri Ton, Job v/d Vorm, Nick Kranendonk, Ryan Aarnoudse, Zoey Hoogwerf, Dejan Bislimi (46ste Tristan Ton)

Scheidsrechter: P. Obdam

Scoreverloop:

23ste 1-0 Stefan v/d Vlegel

Gele kaarten:

Bilal Ouahabi (Nieuwerkerk)

Youri Ton (’s-Gravendeel)