Natuurbegraafplaats Zomerlanden vrijdag 15 oktober officieel geopend, Publieksopening 16 oktober

Natuurbegraafplaats Zomerlanden in Heinenoord wordt vrijdag 15 oktober in klein gezelschap officieel geopend door de burgemeester van de Hoeksche Waard, Bram van Hemmen. Zomerlanden is de eerste, grote natuurbegraafplaats van Zuid-Holland. De natuurbegraafplaats stelt ook het gloednieuwe ontvangsthuis open dat later dit jaar gebruikt wordt voor ceremonies en andere plechtigheden. Zaterdag 16 oktober volgt de publieksopening met rondleidingen en een inspirerende informatiemarkt gericht op natuurbegraven.

Officiële opening 15 oktober

Burgemeester Bram van Hemmen luidt vrijdagmiddag in kleine kring het officiële openingsmoment in vanuit het nieuwe ontvangsthuis. Hier worden binnenkort ceremonies gehouden, maar ook andere evenementen in lijn met natuur, gezondheid en duurzaamheid. Hoewel de feestelijke opening 15 oktober plaatsvindt, vinden er vanaf juli al begrafenissen plaats en is het ook al mogelijk om bij leven een plek voor in de toekomst vast te leggen.

Publieksopening 16 oktober

Tijdens de publieksopening op zaterdag 16 oktober leggen medewerkers en standhouders op een luchtige manier uit wat er allemaal komt kijken bij een `groene uitvaart´. Ter inspiratie is er muziek en delen diverse standhouders hun expertise op de informatiemarkt. Zij laten zien hoe je een uitvaart op natuurlijke wijze en naar eigen wens kunt inrichten. Denk aan een afscheidsfotograaf, een ecologische kistenmaker, een natuurlijk uitvaartverzorger en het Draagstersgilde uit de Hoeksche Waard. Team Zomerlanden geeft ook rondleidingen door het bos.

Dagelijks aanwezig

Team Zomerlanden is iedere dag aanwezig in het nieuwe gebouw om bezoekers te informeren en inspireren met rondleidingen en persoonlijke gesprekken. De eerstvolgende rondleiding vindt plaats op 6 november. Je kunt je hiervoor opgeven via de website www.zomerlanden.nl.