Leerlingen de Bouwsteen op zoek naar ontstaan Hoeksche Waard

Inspecteur S. ging samen met kinderen uit de groepen 5 t/m 7 van cbs De Bouwsteen uit ‘s-Gravendeel in een bloedstollende zoektocht op zoek naar de dader van één van de grote onopgeloste misdaden uit de 15e eeuw. Wie was verantwoordelijk voor al die slachtoffers en zal de schuldige ooit gevonden worden?

De kinderen gingen terug in de tijd in een spannende, interactieve en humorvolle whodunnit  waarin poppenspeler Martin Soeters (o.a. bekend als Raaf uit Huisje, Boompje, Beestje) als verteller samen met o.a. Opa Willem, een dijkgraver en een hooghartige ridder Crent a Pouper achter de oorzaak van de Sint Elisabethsvloed probeert te komen.
 
 
 
Het was een lesje geschiedenis zoals de kinderen nauwelijks eerder hebben meegemaakt!