Kinderen van COKD Kinderopvang bouwen aan hun toekomst voor De Wereld in 2050!

Rijden we in 2050 nog in auto’s? Dragen we nog spijkerbroeken? Gebruiken we nog een mobiele telefoon? En hoe hoog ligt de zeespiegel? Zomaar wat vragen waar de kinderen van COKD Kinderopvang zich mee bezighouden tijdens het project De Wereld in 2050!, dat 18 oktober van start gaat.

De Wereld in 2050!

In oktober vindt de jaarlijkse Dutch Design Week plaats in Eindhoven. Meer dan 2600 designers laten daar hun werk zien. Binnen COKD hebben wij honderden aanstormende talenten. Reden genoeg voor een eigen ontwerpweek: De Wereld in 2050! Een voorwerp, een schilderij, een kledingstuk, of iets heel anders. Alles kan en mag tijdens dit project. Samen met de pedagogisch medewerkers ontwerpen de kinderen van 18 tot en met 22 oktober iets waarvan zij denken dat we gebruiken in 2050. In de afgelopen weken is er al veel materiaal verzameld: lappen stof, verpakkingsmaterialen, paperclips, vondsten tijdens het buitenspelen; genoeg om mee aan de slag te gaan!

Winnaar in CORPUS

Na de ontwerpweek verschijnen alle ontwerpen online voor een veiling. Alle deelnemers kiezen hun favoriete drie ontwerpen. Niet alleen COKD doet mee, ook andere kinderopvangorganisaties, jeugdhulporganisatie De Buitenwereld en de Rotterdamse Van Brienenoordschool doen mee. Die zijn namelijk allemaal onderdeel van de SWKGroep. Genoeg ontwerpen om uit te kiezen dus! Degene met de meeste punten wint. De prijs? Het winnende team mag zijn design bewonderen in CORPUS.

Het Jaar van de Toekomst

De SWKGroep legt elk jaar de focus op een thema. In 2021 nemen we je mee naar de toekomst: een jaar vol dromen, over leven in 2050 en nieuwe trends. Het kan altijd sneller, mooier, innovatiever maar ook efficiënter en duurzamer. Alle kinderopvang-, zorg-, buurtwerk-, en onderwijsorganisaties van de SWKGroep gaan samen met de kinderen op weg naar de wereld van 2050. Het project De Wereld in 2050! past hier perfect bij.

Over COKD Kinderopvang

COKD Kinderopvang is één van de grootste non-profit kinderopvangorganisaties in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD Kinderopvang biedt hoogwaardige dag- en buitenschoolse kinderopvang en is in daarin toonaangevend in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

Zij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Zij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire werkzaamheden worden uit handen genomen. Daardoor kunnen zij al hun aandacht richten op het kind.