Alle informatie en activiteiten van de Huiskamers van de Wijk vanaf nu op 1 website

Zorgaanbieders Alerimus, Heemzicht en Zorgwaard hebben, verdeeld over hun locaties, 5 Huiskamers van de Wijk. Alle inwoners-jong en oud, wel of geen zorgvraag-zijn hier vanharte welkom. Om binnen te lopen voor een kopje koffie/thee, om met iemand af te spreken, deel te nemen aan een activiteit of zelf een activiteit te organiseren. Om het activiteitenaanbod van alle locaties zichtbaar te maken en de mogelijkheden van de huiskamers toe te lichten, staat sinds vandaag alle informatie gebundeld op 1 handige website: www.huiskamervandewijk.nl.

Huiskamer van de Wijk: een ontmoetingsplek van, voor en door iedereen
Iemand die een wandeling maakt of de kinderen naar school heeft gebrachten toe is aan een pauze. Een buurtbewoner die trek heeft in een kopje koffie. Een ouder stel dat graag even een praatje wil. Statushouders die er hun Nederlands komen oefenen. Scholieren die huiswerk maken in hun pauzes. Bewoners van onze locatie die met familie koffie drinken of meedoen aan een activiteit. Leden van een vereniging die samenkomen om hun hobby uit te oefenen. Dat zijn de mensen die je tegen kunt komen in een Huiskamer van de Wijk, want iedereen is welkom. Een huiskamer is een ontmoetingsplek van en voor iedereen. Een plek waar je samenkomt, waar je mee kunt doen aan activiteiten of zelf een leuke activiteit voor anderen kunt organiseren.

Verbinding stimuleren
De 3 initiatiefnemers Alerimus, Heemzicht en Zorgwaard willen met deze laagdrempelige ontmoetingsplekken de verbinding in de dorpen stimuleren. Zij organiseren zelf activiteiten in die huiskamers en bieden anderen de mogelijkheid om gebruik te maken van de locaties. Want de invulling van de huiskamers wordt bepaald door de vraag en behoefte van de inwoners. De activiteiten van de Huiskamers van de Wijk zijn daardoor niet op elke locatie hetzelfde. Ben je als vereniging/stichting op zoek naar een locatie om samen te komen? Wil je als inwoner iets organiseren voor andere inwoners? Of heb je gewoon zin om eens een kijkje te nemen? Je bent van harte welkom in één van de huiskamers!

Meer weten over de Huiskamer van de Wijk?
Kijk dan op www.huiskamervandewijk.nl.

Thuis in de Kern
Huiskamer van de Wijk is een deelproject van het uitvoeringsprogramma Thuis in de Kern. Dit programma is een initiatief van de Hoeksche Waardse zorgorganisaties Alerimus, Heemzicht en Zorgwaard. Met elkaar, gemeente Hoeksche Waarden andere maatschappelijke organisaties op het gebied van wonen, welzijn en zorg dragen zij bij aan het behoud van vitaliteit in de kernen. Kernen waar inwoners oud kunnen worden in de eigen vertrouwde omgeving. Er worden vanuit Thuis in de Kern allerlei initiatieven gestart, die een bijdrage leveren aan gezond langer thuis wonen. Initiatieven die bijdragen aan preventie, de draagkracht van het lokale netwerk of leiden tot innovatie, waardoor meer en betere zorg en diensten verleend kunnen worden.