‘s-Gravendeel in slotfase onderuit tegen Aarlanderveen

VV S-Gravendeel

Ook de tweede bekerwedstrijd heeft ’s-Gravendeel niet in winst kunnen omzetten. Daar waar een gelijkspel op zijn plaats was geweest en wellicht iets meer.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van de in april overleden achtentwintig jarige Jeroen Huijsen ving de wedstrijd aan.

Beide ploegen waren in het begin aan elkaar gewaagd. Gaande weg kreeg Aarlanderveen iets meer vat op de wedstrijd een creëerde zodoende via Killian Bouwhuis, net naast, en Jorn Poelwijk, kopbal die goed verwerkt werd door Ricardo Bakker, wat kansjes.

Namens ’s-Gravendeel probeerden Ryan Aarnoudse en Zoey Hoogwerf Aarlanderveen doelman Jari van Veen te verschalken, maar die hoefde niet echt in actie te komen. Collega Ricardo Bakker kwam wel wat vaker in actie. Via een aantal goede reddingen wist hij zijn doel tot het rustsignaal schoon te houden.

Trainers Sander Willemstijn en Ron van Kooten instrueerden hun spelers om de wedstrijd iets anders aan te pakken. Dat resulteerde in aardig wat kansen. Zo werd een inzet van Ryan Aarnoudse van de lijn gehaald en even later keerde doelman van Veen een schot van dezelfde Aarnoudse.

’s-Gravendeel ging wat onzorgvuldig om met de doelpogingen die het kreeg. Ook Youri Ton kon na een uur spelen, het net niet vinden na samenspel met Perrie Huisman.

Kort hierna was het Ricardo Bakker die knap redding bracht nadat Thom Nouwens de bal met een vrije over en langs het muurtje krulde. De kansen volgden elkaar even in een kort tempo op. Ryan Aarnoudse probeerde met een lob ’s-Gravendeel op voorsprong te zetten, maar hij miste net het doel. Met nog dertien minuten spelen een opmerkelijk voorval. Zoey Hoogwerf deed in de ogen van scheidsrechter de Leeuw iets ‘ondeugends’ waarna de arbiter resoluut de rode kaart trok.

En van de man minder situatie van ’s-Gravendeel profiteerde Aarlanderveen daar van. Want in minuut éénentachtig kwamen de bezoekers via de achtendertig jaar oud profvoetballer Moussa Kallise op voorsprong. En met de weinig minuten nog te spelen kon ’s-Gravendeel daar geen verandering meer in brengen.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd voor ’s-Gravendeel dit seizoen. De Seuters gaan dan op bezoek bij G.S.V. Aanvang op Sportpark G.S.V in Gouda is 15.00 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Ricardo Bakker, Leon de Jong, Lorenzo van der Heijden, Reinier Toes, Nathan Verbeek (61ste Daan van Son), Koen Colijn (87ste Nick Kranendonk), Youri Ton, Zoey Hoogwerf, Dejan Bislimi (61ste Perrie Huisman), Brian Heijman (87ste Martijn Zilverschoon), Ryan Aarnoudse.

Opstelling Aarlanderveen:

Jari van Veen, Bram Egberts, Valentijn Oudijk (Luca Janszen), Steven v/d Pijl, Davey Grimmelius, Alessio v/d Straaten, Jorn Poelwijk (Moussa Kallise), Thom Nouwens, Kilian Bouwhuis, Elias Karmiris, Ramon Aronius.

Scheidsrechter E. de Leeuw uit Schoonhoven

Scoreverloop:

81ste 0-1 Moussa Kallise

Rode kaart:

Zoey Hoogwerf (’s-Gravendeel)