OSV Oud-Beijerland wint bekerduel van Graaf Willem II/VAC in Wassenaar

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op sportpark “De Roggewoning” in Wassenaar een eenvoudige overwinning weten te behalen tegen Graaf Willem II/VAC. De formatie van trainer Barry Schipper zegevierde, na een 0-1 ruststand, uiteindelijk met 0-3. Door deze overwinning en de nederlaag van KMD bij HBSS (3-1) plaatste OSV zich voor de volgende ronde van de districtsbekercompetitie.

`Nieuwe ronde, nieuwe kansen´ luidde vanmiddag het motto in het derde bekerduel.
Door de thuisnederlaag vorige week tegen KMD waren er immers bij aanvang nog drie kanshebbers voor het bereiken van de volgende bekerronde.
Beide teams deden in de eerste helft nauwelijks voor elkaar onder. De bezoekers hadden weliswaar iets meer balbezit, maar wisten zich nauwelijks doelkansen te scheppen. Ook de thuisploeg kwam een aantal maal goed door over de vleugel, maar ook bij hen ontbrak het aan killerinstinct. Het vele balverlies en slordige passes kenmerkten het spel. Een goedlopende aanval leidde in de 32e min. echter wel tot succes. Het was Marco van Daalen, die – na een snelle een-twee binnen de `16´ met Quinton Burk – doelman Milco Vermeer wist te passeren: 0-1.

Door het doelpunt ontstond er vervolgens meer ruimte. Zo schoot Dedier Bos na een fraaie pass van Marco van Daalen de bal hard voorlangs het doel en was het aan de andere kant Tim Jellema, die in de slotminuut na een voorzet van Brian de Jong van dichtbij over schoot.

De start van de tweede helft was voor een ieder verrassend. Vanaf de aftrap was het Dylan de Vroed, die de bal, op aangeven van Esra Pieters, vanaf de middenlijn in één keer over de voor zijn doel staande doelman Milco Vermeer wist te schieten: 0-2.
Een vreemd gezicht met allemaal juichende spelers nog op de eigen speelhelft en een thuisploeg die nog amper in beweging was gekomen. De thuisploeg was hierdoor duidelijk van slag en nauwelijks drie minuten later was het opnieuw raak. Uit een voorzet van Marco van Daalen trof Dylan de Vroed van dichtbij opnieuw doel: 0-3.
De wedstrijd was hiermee in feite voor de bezoekers wel gespeeld. De thuisploeg zocht nog wel naar de aansluitingstreffer, maar slaagde daar uiteindelijk niet meer in.

Het was arbiter David Coenraads uit Monster niet aan te zien, dat hij vanmiddag zijn eerste wedstrijd bij de standaardelftallen leidde. Hij mag beslist tevreden terugkijken.
Aan de zijde van de thuisploeg maakte Brian de Jong een goede indruk, terwijl bij de bezoekers Jordy Westein met zijn goede ingrepen de aandacht trok.

Zaterdag 25 september a.s. zal OSV op sportcomplex `Olympia´ de competitie openen met een wedstrijd tegen Groote Lindt uit Zwijndrecht. Het onderlinge duel (0-0) in de vierde competitieronde betekende op 10 oktober 2020 tevens het einde van de (afgebroken) competitie 2020/2021. Ook Groote Lindt heeft zich als (ongeslagen) poulewinnaar weten te plaatsen voor de volgende bekerronde.

Graaf Willem II/VAC – OSV Oud-Beijerland 0-3 (0-1):
32. Marco van Daalen 0-1; 46. Dylan de Vroed 0-2; 49. Dylan de Vroed 0-3. 

Graaf Willem II/VAC: Milco Vermeer — Tijn Franz, Sam Jellema, Mitchell Stam (64. Daniël Nolet) en Ivo Batelaan — Brian de Jong, Hugo van Diepenbeek, Tim Jellema en Jaap van Vliet — Leo Dijkhuizen (46. Bob Huiskes) en Laurens Bentvelzen.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone — Loek Visser (76. Youri van Ruiven), Jordy Westein, Quinton Burk en Jurriaan Lindhout (64. Nick van Dijk) –Tim Wiendels, Esra Pieters en Thomas Lagerweij (76. Niels Jacobs) — Dedier Bos, Dylan de Vroed (64. Jan Jaspers) en Marco van Daalen (76. Nivaldo de Vleeschhouwer).

Arbiter David Coenraads toonde de gele kaart aan Tijn Franz.