OSV Oud-Beijerland verliest van KMD

OSV Oud-Beijerland


OSV Oud-Beijerland heeft op sportcomplex “Olympia” geen vervolg kunnen geven aan de prima start vorige week van de bekercompetitie. De Smeets Ferry-formatie van trainer Barry Schipper trok vanmiddag tegen KMD, na een 0-1 ruststand, in de slotfase alsnog met 0-3 aan het kortste eind.

Dat balbezit niet automatisch tot doelpunten leidt werd vanmiddag al snel duidelijk. Het spel golfde in de eerste helft immers in hoog tempo op en neer, maar binnen de doelgebieden viel er nauwelijks doelgevaar waar te nemen. Het was dan ook verrassend dat uitgerekend het team van trainer Martin de Mooij door Boy Verwoerd in de 32e min. met een fraai (onhoudbaar) schot van buiten de ‘16’ de score wist te openen: 0-1. De thuisploeg mocht de achterstand zichzelf aanrekenen. Het ontbrak niet alleen aan nauwkeurigheid maar vooral ook aan doelgerichtheid.

In de tweede helft kwam de thuisploeg weliswaar (nog) vaker in de buurt van het vijandelijke doel, maar het leidde opnieuw niet tot uitgespeelde doelkansen. De voorzet kwam niet aan of de eindpass kwam niet bij de juiste man terecht. Kortom KMD-doelman Odens van der Zwan kreeg veel ballen, maar werd nauwelijks echt op de proef gesteld. De bezoekers, die een enthousiast en sterk collectief vormden, sloegen daarentegen in de slotfase alsnog koelbloedig hun slag. In de 89e min. was het Arend Balijon, die bij een snelle tegenaanval een voorzet vanaf de linkerkant wist af te ronden (0-2) en ver in blessuretijd was het Dylan Groen die van de geboden ruimte profiteerde en in de korte hoek voor de 0-3 einduitslag tekende.

In het sportieve duel werd het arbiter Tim van Diest uit Puttershoek vanmiddag niet echt lastig gemaakt. Aan de zijde van de thuisploeg maakte Quinton Burk wederom een sterke indruk, terwijl bij de bezoekers doelman Odens van der Zwan de aandacht trok.

Dinsdagavond 14 september a.s. oefent OSV op het eigen sportcomplex “Olympia” om 20.00 uur tegen Steenbergen, het team van trainer Robin Borremans.

Zaterdag 25 september a.s. gaat OSV voor de laatste bekerwedstrijd (aanvang 14:00 uur) op sportpark ‘De Roggewoning’ in Wassenaar op bezoek bij Graaf Willem II/VAC, dat vandaag thuis met 4-2 wist te winnen van HBSS. KMD en Graaf Willem II/VAC deelden eerder de punten.
Voor de eerste competitiewedstrijd zal OSV een week later op sportcomplex ‘Olympia’ Groote Lindt uit Zwijndrecht ontvangen.

OSV Oud-Beijerland – KMD 0-3 (0-1):
32. Boy Verwoerd 0-1; 89. Arend Balijon 0-2; 90+4. Dylan Groen 0-3.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Loek Visser, Jordy Westein (46. Marco van Daalen), Quinton Burk en Jurriaan Lindhout (77. Nick van Dijk) –– Niels Jacobs (57. Tim Wiendels), Esra Pieters en Thomas Lagerweij (77. Kenzo Sanches) –– Dylan de Vroed, Jan Jaspers en Dedier Bos.


KMD:
Odens van der Zwan –– Dennis Raatgever, Mitch van de Wetering (72. Jordy Navarro), Dylan Arbouw en Vinnie Vrolijk –– Thiemo Fidder, Boyd Kleij (68. Bradley Meijer), Boy Verwoerd en Arend Balijon –– Cyrus Haghighat en Dylan Groen.

Arbiter Tim van Diest toonde de gele kaart aan Arend Balijon.