Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief en informatiemarkt tijdelijke noodopvang `s-Gravendeel

Gemeente HW Koeienland

Automatisch gegenereerde post afkomstig van de RSS feed van Gemeente HW
Het bericht is hier te vinden.

Het COA heeft gemeente Hoeksche Waard gevraagd mee te werken aan het openen van een tijdelijke noodopvanglocatie op het terrein van het voormalige asielzoekerscentrum (AZC) in ´s-Gravendeel. Mede door eerdere ervaringen met het opvangen van vluchtelingen, zowel in ´s-Gravendeel als in Oud-Beijerland, is het college bereid om onder voorwaarden mee te werken aan de opvang van maximaal 375 mensen. Wij dragen daarmee bij aan het oplossen van een landelijk probleem.

Informatiemarkt woensdag 15 september

Dat kan vandaag, woensdag 15 september, door tot 16.30 uur te bellen naar 088 – 647 14 10. Door de huidige coronamaatregelen kunnen we helaas niet werken met een vrije inloop.

Het COA organiseert een informatiemarkt op woensdag 15 september. Deze informatiemarkt vindt plaats van 17.00 tot 19.45 uur in sporthal De Schenkel, Schenkeltje 7b in ´s-Gravendeel. Hier kunt u terecht met al uw vragen over de noodopvang. Niet alleen het COA, maar ook de gemeente, Vluchtelingenwerk, GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA), Politie (wijkagent) en verschillende vrijwilligersorganisaties zijn aanwezig om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. U bent ook van harte welkom als u wilt meedenken over hoe we er samen voor kunnen zorgen dat de periode voor, tijdens en na de opvang succesvol verloopt. Deze inbreng kunnen we meenemen in de afspraken die we als gemeente met het COA maken. Wilt u helpen bij een snelle en succesvolle integratie van de nieuwe, tijdelijke bewoners en zich aanmelden als vrijwilliger? Ook dat is mogelijk tijdens de informatiemarkt.

Heeft u zich nog niet aangemeld?

Aanmelden digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, delen we die met u via deze nieuwsbrief. Aanmelden kan via onze website.

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op en stuur een e-mail naar noodopvang@gemeentehw.nl of bel 088 – 647 14 10.