Heinenoord in tweede helft langs Berkel

SV Heinenoord

De tweede wedstrijd om de K.N.V.B. districtsbeker moest Heinenoord het opnemen tegen Berkel , dat vorige week Spirit met 2 – 1 had verslagen. Coach Joop Hiele moest het ook vandaag zonder Mitch fransen en Ibrahim El Morabit doen. Bovendien ontbrak de geblesseerde aanvoerder Toine v.d. Berg in de verdediging, die echter prima werd vervangen door zijn neef Martijn Terlouw. Na over en weer wat aftasten zette Davy Kaptein na 5 minuten op rechts Dejan de Feiter aan het werk, die zijn voorzet in de veilige handen van doelman Jim Visser zag belanden. De gasten reageerden meteen via Freek v.d.Velden , die een pegel op Nick Vervoort afvuurde, echter zonder problemen. Bij een volgende poging van de thuisploeg in een aanval tussen Marco Kruithof en Dejan de Feiter, greep Nick Slangen op het juiste moment in om het gevaar te keren. Na 25 minuten probeerde Mohammed Azaroiali het van afstand, wat overigens geen gevaar opleverde. Een voorzet van Alexander Deetman werd door Dejan de Feiter ingeschoten en door de Berkelse sluitpost half geraakt, waardoor de bal in de rebound uit de draai nog een poging werd gedaan echter zonder gevolg.

Heinenoord werd sterker en na een half uur spelen ontving Djim Kammerman de bal om door te gaan richting vijandelijk doel. Keeper Jim Visser zag het gevaar aankomen en kwam ver uit zijn doel onbesuisd in op de Heinenoordse aanvaller wat hem een gele kaart opleverde. De vrije trap die hier uit volgde werd door Davy Kaptein maar net naast geschoten. De volgende mogelijkheid was voor Marco Kruithof, die op volle snelheid handig zijn tegenstander passeerde om vervolgens uit te halen en zijn te zachte inzet helaas van de lijn zag gehaald en een hoekschop opleverde. Ondanks het overwicht van de Noord werd het eerste bedrijf afgesloten met de brilstand:: NUL – NUL.

Het tweede bedrijf begon met het aanspelen van Dejan de Feiter, die meteen richting Berkelse doel ging om vervolgens snoeihard uit te halen en de verbouwereerde Jim Visser het nakijken te geven terwijl de bal in de kruising verdween. 1 – 0. Het ijs was gebroken en plotseling kwamen er meer kansen. Larbi el Harouchi bracht wederom Dejan de Feiter een paar keer in stelling, waarbij de Berkelse sluitpost ook groeide en voorlopig zijn doel schoon hield. Aan de andere kant gaf de thuisploeg geen enkele kans weg en was het wachten op een betere score. Die kwam in de 65e minuut uit een corner, waarbij Martijn Terlouw dichtbij een doelpunt was, maar zijn schot van de lijn zag gehaald en ook volgende pogingen mislukte, waarbij de bal werd opgepikt door Mohammed Azaraial, die richting Heinenoord doel ging, echter door een juiste ingreep van Anthal v.d.Berg tot de orde werd geroepen. Inmiddels was Joe Nyero in de ploeg gekomen voor Marco Kruithof. Even was het schrikken, toen de goed leidende scheidsrechter Jeroen Noordhoek uit Barendrecht de bal vrij hard op zijn kaak kreeg. Verzorger Frank van Waardhuizen kon hem gelukkig oplappen, zodat hij weer verder kon en

toch van zijn B.B.Q later op de dag zou kunnen genieten. Inmiddels slingerde coach Joop Hiele er twee wissels tegen aan en werden Martijn Terlouw en Dejande Feiter vervangen door Garrick Naarden en Joran Maliepaard. Wat al een tijdje in de lucht zat gebeurde in de 80e minuut toen Djim Kammerman de bal op maat aan Ilyas Oulad Ali gaf en hij op schitterende wijze de 2 – 0 op het scorebord bracht. Nadat Joe Nyero zijn schot op de paal zag belanden volgden er in de slotfase nog enkele kansen waarbij de vrije trap van Larbi el Harouchi een beter lot had verdiend evenals een enorme pegel van Joran Maliepaard, die met heel veel moeite door doelman Jim Visser uit het doel werd geranseld.

Al met al een verdiende overwinning en gaat Heinenoord aan de leiding met 4 punten.

a.s. zaterdag volgt de laatste wedstrijd van deze poule tegen Spirit uit Ouderkerk aan de IJssel. Aanvang: 14.30 uur.

OPSTELLING.

Nick Vervoort – Anthal v.d. Berg – Martijn Terlouw – ( 75. Garrick Naarden ) – Davy Kaptein – Alexander Deetman – Dejan de Feiter – ( 75.Joran Maliepaard ) – Djim Kammerman – Larbi El Harouchi –Arto Dielhof – Marco Kruithof – ( 65. Joe Nyero ) –Iyas Oulad Ali.