Denk mee over ontmoetingsplekken voor jongeren in jouw/uw dorp

Jongeren hebben de behoefte om samen te komen. Thuis, maar ook op andere plekken. Bijvoorbeeld in de buitenruimte. Het is ook voor hun ontwikkeling belangrijk dat ze elkaar ontmoeten.
Gemeente Hoeksche Waard wil hen daar graag bij helpen. Zo’n ontmoetingsplek kan ondersteund worden door bijvoorbeeld een JongerenOntmoetingsPlaats(JOP). Maar er zijn ook andere mogelijkheden denkbaar. Deze ontmoetingsplekken moeten wel binnen de omgeving passen en op de juiste wijze beheerd worden. Daarom organiseert de gemeente in oktober en november bijeenkomsten in ’s-Gravendeel, Nieuw-Beijerland, Numansdorp, Oud-Beijerland en Strijen.

‘Naar aanleiding van signalen uit de omgeving willen we in deze 5 dorpen ontmoetingsplekken creëren. Dat doen we in overleg met onder andere jongeren, omwonenden, handhaving en jongerenwerk. Wat dan een geschikte plek is, hoe het eruit komt te zien en welke spelregels er komen voor het gebruik van die plekken,dat bespreken w e graag met de inwoners en jongeren zelf. Daarom nodig ik de inwoners van deze 5 dorpen, jong en oud, van harte uit om hierover met ons in gesprek te gaan.’, aldus Joanne Blaak-van de Lagemaat (wethouder Jeugd, Welzijn en Inclusieve samenleving).

Samen in gesprek

In 2022 w il gemeente Hoeksche Waardin ’s-Gravendeel, Nieuw-Beijerland, Numansdorp, Oud-Beijerland en Strijen,naar aanleiding van ontvangen signalen,het proces voor een ontmoetingsplek voor jongeren opstarten. In oktober en november wordt in deze dorpen een eerste bijeenkomst georganiseerd om hierover met inwoners –jong en oud –in gesprek te gaan. Er wordt dan besproken hoe ruimte kan worden geboden aan de wens van de jongeren om elkaar te ontmoeten en gelijktijdig hoe ervoor gezorgd kan worden dat de omgeving er geen last van heeft.

Klankbordgroep

Tijdens deze eerste bijeenkomsten wordt de inwoners ook gevraagd w ie de komende tijd samen met de gemeente en overige partijen wil deelnemen aan een klankbordgroepen zo verder wil meedenken over de daadwerkelijke, succesvolle realisatie van de ontmoetingsplekken. Joanne Blaak-van de Lagemaat: ‘Het creëren van ontmoetingsplekken voor jongeren in de Hoeksche Waard vinden we belangrijk en wordt alleen een succes als de inwoners van het dorp betrokken zijn. Dus jongeren en andere inwoners, ik hoop dat jullie naar de bijeenkomst in het dorp komen en een bijdrage willen leveren.Ik zie er naar uit!

Najaarstour

In oktober en november worden in de 5 dorpen de eerste gesprekken met inwoners georganiseerd. Het programma is als volgt:

•Vrijdag 1 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in Nieuw-Beijerland
•Vrijdag 15 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in Numansdorp
•Vrijdag 29 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in ’s-Gravendeel
•Zaterdag 30 oktober van 10.30 tot 12.30 uur in Strijen
•Vrijdag 5 november van 19.30 tot 21.30 uur in Oud-Beijerland

Aanmelden

In verband met de organisatie van de bijeenkomsten wordt geïnteresseerden gevraagd zich vooraf aan te melden voor de bijeenkomst waaraan ze willen deelnemen. Dat kan door een e-mail te sturen naar ontmoeten@gemeentehw.nl. Na aanmelding ontvangt men een bevestigingsmail met daarin de locatie voor de bijeenkomst