De Coronaprikbus komt naar de Hoeksche Waard

vaccinatie

De coronaprikbus van de GGD komt naar de Hoeksche Waard. U kunt daar uw vragen over de vaccinatie stellen en uw eerste vaccinatie tegen corona halen. Dichtbij, gratis en zonder afspraak.

De vaccinatiecampagne tegen corona is een nieuwe fase ingegaan. Na de grootschalige vaccinatie gaat de GGD met de bus naar de inwoners toe. “Het is fijn dat de bus naar de Hoeksche Waard komt”, aldus wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat.” Op die manier kunnen we alle inwoners van de Hoeksche Waard de gelegenheid bieden om op een laagdrempelige manier ook zonder afspraak een eerste prik te halen.”

Informatie over vaccineren en eerste prik

Inwoners kunnen in de bus informatie krijgen over de vaccinatie tegen corona van voorlichters van de GGD. Zij kunnen zich ook laten vaccineren. Inwoners kunnen kiezen tussen BioNTech/Pfizer en Janssen. Voor de eventuele tweede vaccinatie maken zij een afspraak op een `vaste´ locatie. Hiermee worden ze ter plekke geholpen door medewerkers van de GGD.

De prikbus staat – steeds tussen 12.00 en 20.00 uur – in de volgende dorpen op de volgende dagen:

Voor wie?

Iedereen vanaf 12 jaar kan in de bus een vaccinatie krijgen met een vaccin dat beschermt tegen corona. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassen persoon bij moet zijn. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen alleen komen.

ID en mondkapje meenemen

Iedereen die een prik wil, moet een legitimatiebewijs laten zien en een mondkapje meenemen. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien.

Vragen en meer informatie

Bij de bus zijn voorlichters aanwezig van de GGD. Zij kunnen uw vragen over het coronavirus en de vaccinatie beantwoorden. Voor meer informatie over de coronavaccinatie kunt u bellen met de GGD Zuid-Holland Zuid: 078 – 770 85 80 (tussen 08.00 en 20.00 uur).