Bert van Dongen van Koninklijke Paardekooper Group uitgeroepen tot beste CFO van het jaar

Bert van Dongen, CFO bij Koninklijke Paardekooper Group, mag zich met het winnen van de Huub van Rozendaal de beste CFO van Nederlandse familiebedrijven noemen.  

Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan een CFO die zich opvallend verdienstelijk heeft gemaakt bij een Nederlands familiebedrijf. Dit jaar waren drie topkandidaten genomineerd, maar uiteindelijk ging Bert van Dongen, CFO bij familiebedrijf Koninklijke Paardekooper Group, er met de winst vandoor.

De jury was erg onder indruk van zijn langdurige betrokkenheid bij de familie Paardekooper en de manier waarop hij zijn verschillende rollen heeft vervuld binnen de complexe groei van de organisatie. Ook zijn passie voor het Life Cycle Assessment Centre (The LCA Centre) waarmee de Koninklijke Paardekooper Group oplossingen ontwikkelt om verpakkings- en afvalsystemen zo circulair mogelijk te maken, is bewonderenswaardig.

Uiteindelijk was het Van Dongens nadrukkelijke rol bij de vele acquisities van de afgelopen tien jaar – acquisities die soms gewaagd, maar beslist cruciaal zijn geweest voor de groei van het bedrijf – die doorslaggevend is geweest voor de beslissing om hem naar huis te laten gaan met de Huub van Rozendaal Award.

De familie Paardekooper is al sinds 1919 actief in verpakkingen. Het begon met een kleine boek- en papierhandel in Rotterdam, maar inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot dé autoriteit op het gebied van duurzame verpakkingsoplossingen, met kantoren in binnen- en buitenland. De groei is mede te danken aan een aantal strategische overnames, waarin Van Dongen een centrale rol speelde. Hij startte als financieel manager, groeide door tot financieel directeur en is sinds 2016 CFO van het familiebedrijf met inmiddels een omzet van ruim 350 miljoen euro.