Winkelcentrum Zuidplein start met bezoekersmonitor

2021 en 2022 staan voor Winkelcentrum Zuidplein in het teken van de grootscheepse verbouwing. De upgrading heeft tot doel het verbeteren van de kwaliteit, beleving en de verblijfswaarde van het winkelcentrum. Entrees, passages, pleinen en inrichting worden sterk verbeterd. Winkelcentrum Zuidplein zet in op het professionaliseren van zowel het centrum als haar commerciële aanpak. Het managementteam van het Zuidplein is stapsgewijs bezig om de marketing en het contact met de consument te verbeteren en daarnaast de meer dan 60 eigenaren van de winkels zo goed mogelijk te informeren.

Nieuwe strategie

Meer onderzoek en sneller kunnen reageren op de wensen en eisen van de bezoeker is daarom een logisch onderdeel van de nieuwe strategie. Een eerste stap daartoe is de plaatsing van een bezoeker monitor.

Bezoekerservaringen

Het winkelcentrum wil gedurende de verbouwing continue bezoekers meningen verzamelen. Hoe ervaren bezoekers het winkelcentrum nu? Hoe is hun winkelervaring tijdens de verbouwing? En misschien wel het belangrijkste: hoe ervaart men het winkelcentrum na de grootscheepse upgrading?

Naast de ervaring voor, tijdens en na de verbouwing, wil het centrummanagement ook weten wat er echt speelt bij de bezoekers van het winkelcentrum en daar snel op kunnen reageren. “Als de bezoekers blij zijn, komen ze vaker terug en dat zorgt voor hogere bezoekersaantallen. En daar worden de winkeliers dan weer blij van.”, vertelt winkelcentrum manager Ronald van Amerongen.

Effectieve enquêtetool

Om meer inzicht te krijgen in de beleving van de bezoekers van hun winkelcentrum koos Winkelcentrum Zuidplein voor de bezoekers monitor van Locatus: een enquête zuil met klantvriendelijke meerkeuzevragen. “Voordeel van de bezoekers monitor is dat we continue vragen kunnen stellen in plaats van een momentopname middels een fysieke enquête. En het is heel fijn dat we om de zoveel tijd weer andere vragen kunnen stellen.”, aldus Brenda Altorf, die verantwoordelijk is voor de marketing en promotie bij het winkelcentrum.

“We vragen bijvoorbeeld naar de algemene beleving van de bezoeker, welke winkels men heeft bezocht, hoe men naar het winkelcentrum is gekomen, maar ook stellen we verdiepende vragen als er erg negatief geantwoord wordt. Na een aantal maanden willen we mensen ook vragen om hun e-mail adres achter te laten en geven we ze een incentive om zich aan te melden voor een klantenpanel. Op die manier kunnen we onze klanten nog beter leren kennen door middel van persoonlijke gesprekken en toetsingen”, licht van Amerongen nog toe.