Radio Hoeksche Waard lanceert 200e ‘In The Picture’

Afgelopen vrijdagavond werd de 200e ‘In The Picture’-plaat (ITP) gelanceerd bij Radio Hoeksche Waard. Sinds 4 september 2017 staat er wekelijks een nummer in de spotlight, die eens in de paar uur wordt gedraaid op de radio.

Veel grote radiostations hebben zo’n ‘Plaat van de week’. Dit is vaak een nieuwe release van een populaire artiest. Bert Klein is de initiatiefnemer van het ITP-concept: “Wij proberen altijd onderscheidend te zijn in het kiezen van de In The Picture en kiezen dan vaak een plaat die de grote stations ‘laten liggen’, terwijl de plaat in potentie wel een hit zou kunnen worden.”, aldus Bert Klein. “Zo onderscheidt onze playlist zich ook van andere radiostations, omdat er dus – naast de hits en vervlogen hits – ook ex In The Picture-platen te horen zijn die je vrijwel nergens anders hoort. Dat geeft Radio Hoeksche Waard een uniek en herkenbaar geluid en proberen wij net een tikje anders te zijn dan wat de grote landelijke radiostations draaien.”

Bert Klein integreerde het idee in zijn eigen radioprogramma ‘Don’t Forget The Music’ (DFTM) op maandagavond. In dit muziekprogramma krijgen alle vergeten, onbekende of onontdekte platen radiozendtijd, zo ook de In The Picture-plaat. “Het komt soms voor dat wij een In The Picture hebben die maanden later alsnog landelijk opgepikt wordt. Dan is ‘ie bij ons eigenlijk al een hit geweest, terwijl de rest van Nederland er nog kennis mee moet maken.” Vanwege een tijdelijke stop van Don’t Forget The Music is de lancering van de In The Picture sinds april verplaatst naar de vrijdagavond bij het programma ‘CaféHW’.

200 platen
In 200 weken tijd zijn diverse platen van diverse artiesten de revue gepasseerd. Elke week wordt er een selectie gemaakt en stemt een intern team bij omroep Hoeksche Waard welke plaat zij vinden dat In The Picture moet worden. “Dit kunnen platen zijn van over de hele wereld. We hebben ITP-noteringen gehad uit de Verenigde Staten, Korea, Kazachstan, maar ook lokale artiesten, zoals Sander Nijbroek, hebben bij ons regelmatig podium gekregen.”, zegt Marthijs Klein, co-presentator bij Don’t Forget The Music en lid van het stemteam. “Veel Nederlandse artiesten spreken dan wat in om hun eigen plaat aan te kondigen, maar ook internationale artiesten zijn betrokken bij radio Hoeksche Waard. “, vervolgt Marthijs. “Zo kregen we laatst een mailtje van het team van Tito Jackson (de broer van Michael Jackson) over zijn ITP-notering.”

Zomerstop
Vanwege de zomerstop worden de In The Picture-platen nu op vrijdagavond in de non-stop aangekondigd. “Na de vakantie gaan we de platen weer live aankondigen en hopen we misschien de betreffende artiesten eens uit te nodigen voor een interview.”

Marthijs Klein (l) en Bert Klein (r) in 2017 bij de start van hun radioprogramma ‘Don’t Forget The Music’ (DFTM)

Spotify
Alle In The Picture-noteringen zijn te vinden in onze ‘Spotify’-playlist. Deze wordt wekelijks bijgewerkt, na de aankondiging van de nieuwe In The Picture-plaat