Pointer onderzoekt damherten-affaire

Pointer hef onderzoeksprogramma van de KRO-NCRV gaat uitzoeken wat er gaande is met de roedel damherten in de Hoekschewaard. Nadat initiatiefnemer Ray de Boon van de petitie voor het beheren van de roedel contact met de redactie van Pointer had opgenomen zijn er diverse gesprekken en is men al in het gebied wezen kijken.

Ray de Boon heeft geprobeerd met alle partijen om de tafel te komen om voor iedereen een gepaste oplossing te vinden om deze mooie dieren te behouden voor de Hoeksche Waard. Sommige deuren gingen open maar vooral de Wild Beheereenheid Hoeksche Waard weigert om in gesprek te gaan met de burgers en geeft geen openheid van zaken over de tellingen. Het team van Ray de Boon constateerde dat de aantallen voor en na afschot niet kloppen.
Inmiddels wordt er hard gewerkt om samen met Pointer alles boven water te krijgen. Zodra de datum bekend is van de uitzending zullen zij dit natuurlijk met iedereen in de Hoeksche Waard delen. Lees hieronder het stuk wat Pointer plaatste op hun website.

https://pointer.kro-ncrv.nl/bewoners-hoeksche-waard-in-protest-tegen-afschieten-roedel-damherten