OSV Oud-beijerland wint ‘Eeuwelingentournooi’

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland is zaterdag de winnaar geworden van het door SSS georganiseerde ‘Eeuwelingentoernooi’. In de finale won de Smeets Ferry-formatie van trainer Barry Schipper met 0-2 van Strijen. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door gastheer SSS, dat met 6-2 zegevierde over Gravendeel.

De vraag “maar wat als?” beklijfde na afloop van het finaleduel bij de neutrale toeschouwer. Immers binnen zestig seconden had het Strijen van trainer Geert Meijer al op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat OSV-doelman Tom Kukler met zijn grote teen redding wist te brengen. De start van het duel was dus veelbelovend. Maar toch was het OSV dat de score in de 9e min. wist te openen. Na een schot van Thomas Lagerweij op de lat, was het Kenzo Sanches die in de herkansing wel doel trof: 0-1. Een minuut later moest de OSV-doelman opnieuw redding brengen om de gelijkmaker te voorkomen, na een steekbal door het hart van de verdediging. Ook nu weer was het OSV dat ietwat fortuinlijk tot scoren kwam. Een afstandsschot van Dylan de Vroed verdween in de 19e min. door de handen van de Strijen-goalie in het net: 0-2. Opnieuw miste Strijen vervolgens de kans om via Dion van Kralingen de aansluiting tot stand te brengen. De tweede helft stond niet alleen in het teken van de (vele) wisselingen, maar ook de warmte kreeg – ondanks de drinkpauzes -zichtbaar invloed op de spelers. Het uitblijven van doelpunten was mogelijk het gevolg hiervan. Het overigens sportieve duel stond onder leiding van arbiter Jochem Jongenotter.

Op zaterdag 28 augustus a.s. speelt OSV om 14.30u op sportpark ‘De Koepel’ in Oude-Tonge een vriendschappelijk duel tegen DBGC.
Dinsdagavond 31 augustus treedt OSV op sportcomplex ‘Olympia’ dan weer aan tegen Antibarbari ter voorbereiding op de bekercompetitie, waarin het HBSS als eerste tegenstander in Schiedam zal treffen.

Strijen – OSV Oud-Beijerland 0-2 (0-2): 9. Kenzo Sanches 0-1; 19. Dylan de Vroed 0-2.


OSV Oud-Beijerland
: Tom Kukler –– Loek Visser, Wesley Koedam (25. Dedier Bos), Quinton Burk en Jurriaan Lindhout (75. Sebastian Stapper) –– Tim Wiendels, Esra Pieters en Thomas Lagerweij (60. Huub van der Hoogt) –– Dylan de Vroed (46. Jan Jaspers), Kenzo Sanches (80. Nicholas Barel) en Nivaldo de Vleeschhouwer (60. Melchior de Koning).

SSS zal in het weekend van 2 oktober 2021 haar 100-jarig bestaan in 2020 alsnog uitgebreid vieren. Het voor die datum geplande competitieduel tussen SSS en OSV Oud-Beijerland zal om deze reden dan ook worden verplaatst naar het inhaalweekend van 13 november 2021.