Fietsgroep Doortrappen Puttershoek gaat van start!

Puttershoek – Bent u een liefhebber van fietsen? Vindt u het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en samen sportief bezig te zijn? Doe dan mee met Doortrappen! Woensdag 11 augustus start fietsgroep Doortrappen Puttershoek om 9.30 uur vanaf The Point, Sportlaan 6 in Puttershoek.

De fietstochten zullen voortaan om de 14 dagen plaatsvinden vanaf The Point in Puttershoek, het hele jaar door zo lang het weer het toelaat. Een fietstocht duurt ongeveer 1,5 a 2 uur en gaat in een rustig tempo. Onderweg is er aandacht voor de omgeving, het fietsen in een groep én voor gezelligheid. Onderweg of na afloop is er de mogelijkheid om samen koffie of thee te drinken. De fietstochten worden afgewisseld met een informatief en/of educatief onderdeel, zoals opfrissen verkeersregels, tips voor het op- en afstappen, fietsen in groepen, dode hoek, enzovoorts.

Stichting Welzijn Hoeksche Waard, Regionale projectgroep Verkeersveiligheid en De Hoekse Renners werken samen om Doortrappen fietstochten in de Hoeksche Waard te organiseren. De fietsgroepen worden begeleid door getrainde vrijwilligers.

Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie om ouderen zo lang mogelijk veilig en met plezier te laten fietsen (zowel e-bike als gewone fiets).

Aanmelden voor de fietstochten is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden, alleen de koffie of thee is voor eigen rekening. Graag tot ziens op 11 augustus!

Voor meer informatie:
Bianca den Ouden – Welzijn Hoeksche Waard
bianca.denouden@welzijnhw.nl – 06-45653886
Zie ook de website: www.doortrappen.nl