Eilandhopper uitverkocht!

De Eilandhopper, de gids met uitjes voor de basisschooljeugd op de Zuid-Hollandse Eilanden is uitverkocht! De Eilandhopper is een initiatief van DeltaFun.nl, een nieuw platform om de toeristische en recreatieve sector op de drie Zuid-Hollandse eilanden zichtbaarder te maken en meer te laten samenwerken. In de afgelopen maanden is er daardoor een unieke samenwerking ontstaan van 49 ondernemers in deze sector met DeltaFun om de bewoners van de eilanden meer kennis te laten maken met het aanbod op hun eigen eiland en de buureilanden. Voor elk budget, elke leeftijd en elke interesse werden er aanbiedingen gedaan in de Eilandhopper.
Vervolgens kon de Eilandhopper besteld worden door alle basisscholen voor hun leerlingen. Bijna 70 procent van de basisscholen heeft hier zeer actief gebruik van gemaakt en hun kinderen de Eilandhopper overhandigd vlak voor de zomervakantie.

´Dat het zo´n succes zou worden was iets waar we alleen maar over konden dromen! Het is altijd spannend een nieuw initiatief en je moet ook maar bewijzen dat je voet aan de grond krijgt als nieuwkomer in de sector.´ aldus Ferry den Hoed van DeltaFun. Dat het een succes is beamen diverse aanbieders. Robin, eigenaresse van Klein en Puur fotografie in Spijkenisse heeft nu al haar toezegging gedaan om volgend jaar gegarandeerd weer mee te doen. ´Ik heb extra dagen ingelast om aan de vraag te kunnen voldoen, maar naast het Eilandhopper-aanbod worden ook mijn zwangerschaps- en newbornfotografie sessies duidelijk meer geboekt! Het doel om gezamenlijk zichtbaarder te worden is absoluut bereikt!´
Arda Rietdijk van Camping het Weergors in Hellevoetsluis voegt daaraan toe: ´We ontvangen dagelijks bezoekers die met de Eilandhopper op pad zijn. Heel erg geslaagd!´ Sanne Elenbaas van DeltaFun: ´We roepen nog wel iedereen op om zijn of haar avonturen die ze beleefd hebben met de Eilandhopper in te sturen voor de winactie! Er kan een klassenuitje gewonnen worden bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam, Stichting A Seal of Frittella Rockanje. Het is hierbij niet noodzakelijk dat de Eilandhopper op school uitgedeeld is, inzenden mag uiteraard ook als je de Eilandhopper los gekocht hebt!´ Een van de inzendingen komt van Lisa Kok van OBS de Eendragt in Zuid-Beijerland. Zij schrijft: ´Ik ben Lisa en ik ben in de vakantie naar Brunotti Beachclub gegaan bij het Oostvoornse meer. Ik heb daar gesupt. Het was heel leuk. Ik ging ver op het grote meer met mama. Dat was wel een klein beetje eng want mama deed het voor het eerst. Ook ben ik naar Plukhoek Mookhoek geweest en ga ik nog de Horse Power Kidstraining doen! Ik hoop het klassenuitje naar A Seal te winnen!´ Sophie uit Middelharnis is lovend over de nieuwe midgetgolfbaan bij de Houten Kaap bij Ouddorp Duin: ´Ik heb mijn vader verslagen met een hole in one! daarna zijn we doorgegaan met de speurtocht van het Streekmuseum Goeree, ik ben hier heel trots op en adviseer de kinderen van de andere eilanden deze speurtocht echt nog te gaan doen!´