Denk mee over hondenvelden in de Hoeksche Waard

Op ons eiland wonen veel mensen, maar ook veel honden. Voor onze trouwe viervoeters is echter niet altijd ruimte om te spelen of te kunnen rennen. In sommige van onze dorpen zijn speciale gebieden aangewezen waar honden los mogen lopen, maar dit is niet in ieder dorp het geval. De  gemeente wil meer gebieden aanwijzen voor honden om los te kunnen lopen en te spelen. Dit doet de gemeente graag samen met u.

Draag locaties aan voor hondenvelden

Weet u een plek bij u in de buurt die geschikt zou zijn voor het realiseren van een hondenveld? Laat het hen weten via openbareruimte@gemeentehw.nl. Geef hierbij duidelijk aan om welk veld het gaat. Bijvoorbeeld door middel van straatnaam en huisnummer van een nabijgelegen woning of duidelijk aangegeven op een kaart. Ook suggesties over al bestaande hondenvelden of losloopgebieden zijn welkom.

De gemeente hoort graag van u

Als u een veld aandraagt dan zal deze beoordeeld worden op meerdere punten. Onder anderen; de locatie in de buurt, het soort gras en bodem, de grootte van het veld. Er komt veel kijken bij het aanwijzen van deze velden, hierom kunnen zij niet garanderen dat de door u aangedragen suggesties ook uitgevoerd worden. Zij proberen zo veel mogelijk rekening te houden met ieders wensen en belangen, de openbare ruimte moet nu eenmaal gedeeld worden. Zij waarderen het als u met hen meedenkt over mogelijke locaties. Zo kunnen zij samen een plek vinden voor de viervoeters van de Hoeksche Waard!