CDA wil onderzoek naar tunnel onder het Haringvliet

Bij de geplande grootschalige werkzaamheden aan de oeververbinding tussen de Hoeksche Waard en het Hellegatsplein moet ook de mogelijkheid van een tunnelverbinding worden onderzocht. Daarvoor pleiten Marco Heemskerk van CDA Hoeksche Waard en Daniël Huising van CDA Goeree-Overflakkee. Ze zetten hun oproep vrijdag namens hun politieke fracties kracht bij door het aanbieden van een manifest aan Tweede Kamerlid Jaco Geurts.

Vrijdag bezoekt CDA´er Geurts de Haringvlietbrug om te zien hoe de maatregelen uitwerken die Rijkswaterstaat heeft genomen om de snelheid ter plaatse te verlagenwaarmee verdere schade aan de brug moet worden voorkomen. Eerder stelde het Kamerlid uit Barneveld alvragen over de maatregelen aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Tijdens zijn werkbezoek spreekt hij ook met ondernemers die zwaar gedupeerd worden door de extra reistijd die ontstaat.

Foto: Marco Heemskerk (CDA Hoeksche Waard)

Marco Heemskerk vindt het logisch dat er als toekomstige oplossing ook gekeken wordt naar een tunnel: “De Haringvlietbrug stamt al uit 1964. Inmiddels is de brug een zeer belangrijke schakel in de internationale route van Rotterdam naar Antwerpen en daarmee van groot economisch belang. Het is echter steeds vaker een knelpunt vanwege het kruisende vaar- en wegverkeer dat op elkaar moet wachten. Bij een tunnel heb je dit probleem simpelweg niet.

Daniël Huising onderschrijft de oproep voor het onderzoek naar een tunnel als oeververbinding: “Het is als ontsluiting letterlijk van levensbelang voor de inwoners van West-Brabant, Zeeland, de Hoeksche Waard en GoereeOverflakkee, zowel economisch als toeristisch. Denk bijvoorbeeld eens aan het vele landbouw gerelateerde verkeer van en naar de Hoeksche Waard en GoereeOverflakkee. Een brug die telkens open gaat past gewoon niet meer in deze tijd.” Heemskerk en Huising hebben hun oproep ook gedeeld met hun partijgenoten in Provinciale Staten van Zuid-Holland.