Paul Boogaard gekozen tot lijsttrekker van CDA Hoeksche Waard

De leden van CDA Hoeksche Waard hebben Paul Boogaard uit Nieuw-Beijerland gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Bij de verkiezingen in 2018 was Boogaard ook al lijsttrekker en werd de partij de grootste in de gemeenteraad.

Boogaard is blij met het vertrouwen dat hij krijgt van de leden: “We laten in de Hoeksche Waard al jaren zien dat we een stabiele, herkenbare, lokale partij zijn die dichtbij inwoners, verenigingen en ondernemers staat. Samen met de andere kandidaten wil ik met veel energie blijven werken aan belangrijke onderwerpen als een sociale en groene gemeente, passende en betaalbare woonruimte voor iedereen, een sterke economie, ondersteuning van ondernemers en de agrarische sector en de ontwikkeling van vitale dorpen en een bloeiend verenigingsleven.”
CDA bestuursvoorzitter Arjan van Dijk is blij dat Boogaard het lijsttrekkerschap op zich neemt: “We zijn ervan overtuigd dat hij met zijn kennis, bevlogenheid en ervaring veel Hoeksche Waarders zal weten aan te spreken.”

Boogaard is sinds 2019 wethouder en 1e locoburgemeester van gemeente Hoeksche Waard. Daarvoor vervulde hij die functies ook al 5 jaar in de voormalige gemeente Korendijk. Boogaard is verantwoordelijk voor onder andere de portefeuilles Economische Zaken, Werkgelegenheid, Landbouw, Natuur en Sport. Voor zijn wethouderschap bekleedde hij diverse managementfuncties in het bedrijfsleven en was hij 8 jaar lid van de Korendijkse gemeenteraad. In zijn vrije tijd is hij actief als trainer op het gebied van politiek, democratie en rechtstaat voor ProDemos en voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.