Jeugdeditie COKD Kindertriathlon en zwemloop afgelast voor 2021

Het alternatief voor de jaarlijkse Triathlon Hoeksche Waard, de zwem-loop wedstrijd en de eerste editie van de COKD Jeugdtriathlon gaan dit jaar helaas niet door.

Na door Corona in 2020 geen evenement stond de organisatie te trappelen om dit jaar wel een mooi evenement te kunnen organiseren. I.v.m. wegwerkzaamheden geen triathlon voor de volwassenen maar een zwem-loop.

“We hadden graag dit alternatief samen met de jeugdtriathlon georganiseerd”, vertelt Gerard Brand, voorzitter van de organiserende stichting STB. ”Echter merkten we dat de belangstelling voor het alternatief nog niet storm liep. En toen we de benodigde Coronamaatregelen van de gemeente te horen kregen was dat voor ons een te groot financieel risico en restte ons niks anders dan de stekker uit het evenement te trekken voor dit jaar”

Maatregelen wegen niet op tegen het geringe aantal deelnemers

“Wanneer we een evenement voor honderden deelnemers, zoals bij de jaarlijkse triathlon, organiseren lukt het nog om uit de kosten te komen die extra moeten worden gemaakt voor de door de gemeente gevraagde maatregelen. Maar we hebben tot nu toe nog geen 40 inschrijvingen en om dan een heel traject van routing, ontsmettingsgel, anderhalve meter maatregelen voor publiek, etc. op te gaan zetten en daar een heel plan voor aan te leveren gaat ons boven de pet. We zijn een stichting van vrijwilligers en we kunnen ons geen financiële risico’s permitteren”, zegt Gerard Brand “Daarom met pijn in ons hart dit jaar weer geen evenement en alvast aan de gang met de voorbereidingen van weer een triathlon met een jeugdtriathlon en bedrijvenchallenge voor 2022. We hopen dat we dan van alle extra maatregelen verlost zijn.”